Bahaya Buasir

Salam sejahtera, hari ni, saya nak share sikit beberapa maklumat pasal buasir nih. hoo, jom kita tengok info tentang buasir, macam biasa artikel masih lagi

6 Suplemen Untuk Kesihatan Jantung

Salam sejahtera dan selamat pagi. Hari ni, kita cerita pula tentang suplemen yang bagus untuk jantung. Bolehlah kiranya kita amalkan makanan yang ada suplemen di

Makan Buah Boleh Rendahkan Kolesterol ?

Alhamdulillah, nak update blog ni, akhirnya dapat juga. oklah, harini dila nak share sikit dengan pembaca semua tentang khasiat buah dan sayuran yang ada dalam

Resdung Atau Alahan ?

Permasalahan resdung adalah salah satu penyakit alahan yang sering dialami pada masyarakat kini.Tidak dinafikan bahawa sesiapa yang mengalami masalah resdung ini akan merasakan ketidak selesaan

Apa Itu Coenzyme Q10 ?

Coenxyme Q10 atau secara ringkasnya, CoQ10 adalah sejenis vitamin antioksida larut lemak yang terbentuk secara semulajadi di dalam setiap sel di dalam tubuh kita. CoQ10

Gejala Awal Sakit Jantung

Sakit jantung merupakan salah satu penyakit yang perlu kita waspada. Terdapat banyak kes orang terkena sakit jantung secara tiba-tiba. Kolesterol serta lemak berlebih dalam tubuh

Jaga Gigi Sebelum RONGAK !!!!

Untuk anda semua, penjagaan gigi sangatlah penting, jadi untuk nak memahami dan meneliti masalah gigi nih, apa kata kita tengok makanan yang ok dan yang

Bahaya Rabun Warna

Orang yang colourblind tidak boleh melihat beberapa warna atau melihat mereka berbeza daripada orang lain. Buta warna diwarisi, dan memberi kesan kepada kanak-kanak lelaki lebih

Lesu Penyebab Malas ?

Assalamualaikum. Pagi pagi buta nih, nak update blog sikit. Cerita pasal lesu je. Tapi memang, penyakit lesu, memang ramai tak suka, inilah buat ramai jadi

Vitamin Sakit Pinggang

Salam sejahtera, hari ni, pulak nak share sikit tentang vitamin untuk orang yang ada sakit belakang, atau sakit pinggang. Hoo, memang susah woo nak bergerak,

Tips Bibir Menawan Lagi Tertawan

Oklah, harini ,nak cerita pasal bibir je, tapi sebab nak cepat punya tips, saya ada cedok sikit beberapa tips dari blog lain. Memang sangat bagus

7 Tips Menjadi Pelajar Cemerlang

Ibu bapa pasti gembira apabila anak pulang dengan keputusan peperiksaan cemerlang, kerja sekolah disiapkan tanpa perlu disuruh dan rajin mengulang kaji pelajaran. Namun, melahirkan anak

Close Menu