BOTOL SHAKLEE – Memang Selamat Kalau Nak Buat Main

BOTOL SHAKLEE – Memang Selamat Kalau Nak Buat Main

Botol shaklee ni bukan sebarang botol, kalau dari segi vitaminnya memang banyak research yang dibuat. Tapi sebab shaklee ni berfalsafah go green, natural, zero carbon emmision, sampai botol dan dakwat pun diorang research, jadi memang selamat untuk nature. Itulah hebatnya botol botol shaklee, terima kasih Roslan Ghazali atas penerangan nih.

Jadi nak bestnya boleh jadi mainan anak-anak, selain dari main lego atau anak patung dora. Bolehlah diorang main, lepas tuh main jual-jual, bolehlah fahamkan dan feel belajar berniaga. Tapi paling best tentu sekali kita buat tabung esp, tabung cinch, simpan duit dalam tuh, hooo feel tuh, kalau dah rasa rumah bersepah gila, jawabnya pergilah jual kat pusat kitar semula. Sekarang ni pulak dah kena asingkan sisa pepejal. hahahaha. Iklan kat KL ni kata, denda mahal kalau tak asingkan sisa pepejal. Jadi marilah kita belajar recycle, kebersihan itu kan sebahagian dari iman ?

Dr. Forrest Shaklee : Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi®. Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan Shaklee masih terus menerajui sebagai contoh kepada yang lain. Shaklee adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana Shaklee telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Ibu pejabat Korporat Shaklee telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya. Melalui penjualan Rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean® Basic H²® dalam tahun lepas sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap. Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28kali!

Bermula dari Penjelajah Jacques Couteau dan seterusnya Dr.Wangari Maathai iaitu pemenang Nobel Peace pada tahun 2004, Shaklee meneruskan perjuangannya dengan bekerjasama bersama mereka yang menyayangi bumi bagi menghasilkan satu perubahan. Dalam tahun lepas sahaja, kami telah mengitarsemula lebih 1,000,000 paun kadbod, menyingkirkan lebih 10,200,000 paun sisa pembungkusan dan menyingkirkan lebih 23,000,000 paun gas rumah hijau. Ini menunjukkan bagaimana kami benar-benar bersungguh-sungguh bagi menghasilkan produk semulajadi yang berupaya melindungi bumi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat