BUAH PINGGANG SIHAT – 3 Tips Mudah Elak Dialisis

BUAH PINGGANG SIHAT – 3 Tips Mudah Elak Dialisis

Buah pinggang sihat memang menjadi keutamaan kepada semua, bila kita dengar orang yang menderita tentang dialisis, memang sukar untuk diterima. Jadi, kita kena sentiasa menjaga kesihatan, lagi lagi buah pinggang. Jadi ada beberapa tips mudah untuk buah pinggang sihat.

3 TIPS BUAH PINGGANG SIHAT

  1. Minum air banyak -Buah pinggang anda akan memproses setiap cecair yang masuk ke dalam badan anda. Air sangat mustahak pada buah pinggang anda dan juga boleh membantu membersihkan kotoran daripada sistem anda. Cara mengatasi sakit buah pinggang ini boleh dilakukan secara berperingkat. Air yang disyorkan adalah lebih kepada air putih kerana banyak khasiat yang diperolehi.
  2. Pilih minuman yang sihat – Jus buah-buahan yang segar adalah cara lain untuk minum lebih banyak cecair dan menjaga buah pinggang anda. Jus membantu dalam sistem penghadaman untuk mengekstrak lebih banyak air.
  3. Kurangkan pengambilan gula – Gula mengganggu mineral dalam tubuh, yang mengakibatkan kekurangan kromium dan tembaga, serta mengganggu penyerapan kalsium dan magnesium.

sumber : atikah katmin

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL! Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis.

Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah. Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah. Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods ).

vivix shaklee untuk buah pinggang

buah pinggang rosak minum vivix shaklee

buah pinggang makin sihat dengan vivix shaklee

buah pinggang protein bocor minum vivix shaklee

buah pinggang bocor pulih minum vivix shaklee

buah pinggang bocor mengecil minum vivix shaklee

 

PERINGATAN : VIVIX IALAH MAKANAN SIHAT

Perlu diingatkan vivix adalah makanan sihat. Tumbuhan terpilih yang membantu sel sel aktif dan sihat. Bila sel kita sihat, tisu badan kita akan aktif dan terbina dengan cepat. Oleh sebab itu luka cepat sembuh. Luka lambat sembuh bila kita kurang makan makanan yang sihat, cukup makan tetapi makanan itu belum lengkap nutrisi yang badan kita perlukan untuk proses penyembuhan.

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya

Ainul Mustafa  013-3612717

atau klik icon di bawan ini.

e-sell

ATAU

daftar ahli shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat
Powered by