DIET DIET SIHAT

SIHAT DENGAN DIET SIHAT

Buncit Menzalimi Tubuh Anda

Buncit Menzalimi Tubuh Anda

Saya bukan tidak suka dia BUNCIT, tapi..

Tau tak anda yang buncit2 ni, anda sedang menzalimi tubuh anda? Organ-organ dalaman anda..

Masa lahir, Allah jadikan tubuh tu baik comel.. Bila kita ternak lemak, seluruh ruang yang terzahir diluar itu sebenarnya dipenuhi simpanan LEMAK!

Anda tahu tak, apa yang LEMAK tu buat? Ia menyempitkan ruanga dalam badan anda.. Menekan paru-paru sehingga saiznya mengecil.. Bayangkan macam mana paru-paru yang tersepit tu bekerja untuk supply oksigen pada anda? Terseksa dia, agaknya kalo dia boleh bercakap.. Mesti paru-paru tu mengeluh…

“Tolong, tolonglah aku.. Sempitnya aku..”

Anda tau tak, apa jadi pada jantung anda? —> saya Simpan part ini untuk next entry saya..

Tahniah buat suami joe labu.. Selepas cubaan kali keberapa ntah untuk ratakan perut dan lost weight.. Kali ini sukses! Apa yang penting adalah tubuh yang lebih sihat “)

Bagi kawan-kawan di FB yang berazam nak kurus n hilangkan lelemak, in shaa Allah saya dan suami boleh bantu.

Leave a Reply

%d bloggers like this: