Perut Buncit Berisiko Tinggi Kena Stroke. Cara Berkesan Perut Kempis

Perut Buncit Berisiko Tinggi Kena Stroke. Cara Berkesan Perut Kempis

Perut buncit atau boroi sememangnya menjejaskan penampilan sesiapa saja tidak kira lelaki mahupun wanita apatah lagi apabila mahu menggayakan fesyen digemari.

Pada masa sama, beberapa jenis penyakit turut berselindung di sebalik perut buncit itu yang pada hakikat saiznya tidak sepadan dengan keseluruhan tubuh pemiliknya.

Menurut pakar pemakanan Dr Irene Isa, lemak yang menyebabkan buncit pada perut sebenarnya terdiri daripada dua jenis.

lemak pertama adalah lemak yang disimpan tubuh di bawah kulit atau yang biasanya dipanggil lemak subkutaneus. Lemak kedua pula adalah lemak yang disimpan di rongga perut dan mengelilingi organ di dalam perut yang dikenali sebagai lemak viseral.

Lemak viseral yang berada di sekeliling perut adalah sumber asid lemak bebas yang terus masuk ke hati melalui vena portal (vena besar yang membawa darah dari usus ke hati) dan lemak ini tahan dengan kesan insulin (hormon yang mengawal metabolisme karbohidrat).

Semakin tinggi jumlah lemak viseral ini, semakin buncitlah seseorang itu

jumlah lemak viseral berkait secara langsung dengan tahap kebuncitan perut dan antara kedua-dua jenis lemak berkenaan, lemak viseral nyata lebih berbahaya.

Ini kerana lemak viseral mempunyai kaitan dengan metabolisme seperti pertahanan insulin, diabetes serta sistem peredaran darah.

Semakin buncit perut seseorang, semakin tinggilah kemungkinan dia mengalami ketahanan insulin dan keadaan ini boleh membawa kepada beberapa penyakit,

antara penyakit yang mudah dihidapi individu berperut buncit adalah sakit jantung, strok, beberapa jenis kanser, diabetes jenis dua serta kekebalan insulin.

Memang orang buncit berisiko besar mendapat pelbagai penyakit, justeru usah memandang remeh apabila memiliki perut buncit sebaliknya, ia perlu dielakkan

sumber

Perut Buncit Berisio Tinggi Kena Stroke. Cara Berkesan Perut Kempis

Perut Buncit Berisio Tinggi Kena Stroke. Cara Berkesan Perut Kempis

Berat turun, perut kempis. Apa yang dia buat?

  1. Jaga pemakanan. tiada lagi fast food, teh tarik, nasi lemak setiap hari. tapi dia tetap enjoy makan nasi setiap hari
  2. Bersenam. tak perlu habiskan duit ke gym. cukup jogging di tasik setiap petang. 1-2km pun cukup janji konsistent
  3. Ambil Supplement supaya viseral fat cepat turun, lemak terbakar dan proses kempiskan perut lagi cepat

 

Supplement yang dia ambil Untuk kempiskan Perut Buncit

omega guard

Omega Guard mengandungi asid lemak omega 3 (fatty acid) . Asid lemak ni akan tinggikan paras hormon leptin . Hormon leptin membantu kita untuk ‘cut’ selera makan yang asyik nak makan saja. hehehehe.

Bila selera makan kurang, lemak untuk perut tak lah banyak sangat terkumpul. Leptin juga bantu badan kite increse metabolisma badan . Lagi tinggi metabolisma badan kita, lagi cepat dan pantas lelemak akan di bakar .

Fungsi omega guard adalah untuk burnkan lemak2 degil dan yang berbisa. Entry sebelum ni ada sebut pasal, kalau nak elak perut buncit, lakukan aktiviti kardiovaskukar.
Fish oil Omega Guard ni juga berfungsi untuk menjaga kesihatan jantung dan fungsi kardiavasco kita juga. So elok sangatla kita amalkan pengambilan Omega Guard shaklee

Nak order Omega Guard?

whatsapp ke www.wasap.my/60133612717/nakomega

 

Harga 1 botol berapa ye? 

Harga 1 botol hanya RM136 . 1 botol ada 90 biji

 

Nak order Omega Guard?

whatsapp ke www.wasap.my/60133612717/nakomega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat
Powered by