Business Shaklee Kena Kecam Sejak Azali

Business Shaklee Kena Kecam Sejak Azali

Hebat
.
Minggu lepas jumpa sorang aunty ni, org JB, dia tanya u kerja apa?

Saya ckp saya in biz network marketing.

Dia tanya which one?

Saya cakap Shukree (bukan nama sebenar).

Dia kata..
… Oooh I know Shukree. U dah rank tinggi ke?

Saya cakap saya Master Coordinator. Dah 10 tahun buat biz.

Dia kata… sesiapa yg buat biz Shukree ni hebat. Sbb Shukree ni sejak azali macam2 kena. Kecaman toksah cakaplah. Dari dulu hingga kini kerja kena kecam je. Tapi u berjaya laluinya. U hebat.

Allahu, tidaklah saya perasan pun benda tu. Bagi saya semua bisnes ada cabarannya masing2.

I’m glad I learned the hard way. Sukar tu nak katanya sukar sgt2 especially dr segi emosi…, kecaman dari luar, dalam, kiri, kanan. Tapi itulah yg menjadikan saya ni saya.

Benda susah ni dia 2 benda je, samada it builds you, or it crushes you. Tapi… benda boleh bina, buat apa nak hancurkan.

@kak.lyna
#iReachPreneur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat