Capai BMI Normal Dalam 10 Minggu Turun 12 kg

Capai BMI Normal Dalam 10 Minggu Turun 12 kg

10 MINGGU DIET, CAPAI BMI NORMAL, TURUN 12 KG

Alhamdulillah , usaha membuatkan hasil, bersabar dan terus kekal disiplin , tak sangka abam joe berjaya masuk ke bmi normal, itu pun bordee line je. Nampaknya kena jaga jaga, boleh tersasae ke zone merah kembali kalau tiada disiplin.

Apa yang abam joe buat ? Tak sukar pun, sebab masa tuh abam joe start dari puasa wajib, masa tuh timbang time raya masih 74 kg, turun sikit je. Tapi lepas raya , kami teruskan puasa sunat, jogging, dan kekal makan shaklee, kalau tak badan tak sihat weih, hahaha. Sebab bila puasa nutrisi tak cukup, jangan main main, jadi benda lain pula. Bila kita makan sikit, jawabnya kena makan yang betul betul kualiti. Jadi memang wajib ambil shaklee, lagi lagi cinch shake yang banyak multivitamin untuk badan anda.

Nak turun berat nih formula dia senang je, kalori in mesti lagi rendah dari kalori burn, hahaha itu je. So kalau tahu konsep nih, buatlah apa teknik pun. Nak detox ke, pergi senanman je ke, diet 6 kali makan ke, keto ke, tak pun intermittent fasting IF. Macam abang joe, buat dry fasting, lebih tepat puasa sunat. Cara dry fasting lebih cepat pembakaran lemak berbanding IF yang boleh minum air. Kelebihan dia ada abam joe cerita sebelum nih, kalau korang followlah.

So buatlah teknik apa pun, kalau kalori in tuh lebih tinggi dari kalori out, jawabnya tak turunlah berat badan. Unless kalau korang nak muscle gain, itu cerita lain pulak. Basicnya kalau gemuk sangat, start jaga makan dululah senang, buat aktiviti yang mudah, dan bila dah biasa, baru teruskan dengan aktiviti yang lebih berat. Memang sukar dulu, mula mula banyak godaan, tapi kena sabarlah ye. hehehe. ( sebab tuh masa diet first time, malas nak show off kat fb nih)

Buat korang sume, jom pm abam joe kalau nak berjemaah buat diet abam joe nih. Memang terbukti, dry fasting nih memang best, dengan campur shaklee , insyaallah lebih sihat. Jangan kata badan, kulit pun ada orang tegur makin bersih, ada yang cakap makin muda dan macam macam lagi. Jadi apapun mesti kena DISIPLIN !!!!

#jurnalkurusjoelabu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat