Cara Hilangkan Keputihan 15 Tahun Lamanya

Cara Hilangkan Keputihan 15 Tahun Lamanya

Keputihan sememangnya menghantui wanita-wanita di luar sana. Jangan cakap wanita, malah lelaki pun terkena kepada bala, atau bencana keputihan wanita. Saya sendiri dapat call dari seorang suami, komplen, isteri dia punya keputihan sangat teruk. Jadi nak dijadikan cerita, banyak sangat entry kami tentang keputihan yang boleh korang semua baca, memang ianya menghantui bukan sahaja isteri malah suami.

AWAS !!! BAHAYA TERHADAP SUAMI

Jangkitan kulat candida akan menyebabkan wanita mengalami lendiran yang agak berbau busuk dan lendiran faraj itu berbentuk seperti susu basi dari faraj.
Lendiran yang melekit, berbau dan menyebabkan kegatalan akan menyebabkan merasa tidak selesa.Selalunya jika sihat dan tidak mengalami penyakit yang kronik, jangkitan ini akan hilang selepas pengambilan antibiotik tetapi akan mengambil masa yang lama.
Masalah yang mungkin berlaku jika jangkitan Candida pada faraj tidak dirawat ialah ia akan menjangkit kepada suami melalui hubungan intim.Lelaki yang mengalami daya tahan yang rendah selalunya lebih mudah mengalami jangkitan fungal ini, antaranya:
  • Pesakit diabetes
  • Pesakit ginjal yang menjalani haemodyalisis
  • Pesakit HIV
  • Pesakit kanser sama ada sedang menerima rawatan atau tidak menerima rawatan kemoterapi atau radioterapi
  • Pesakit yang mengalami penyakit yang menyebabkan daya tahan mereka rendah seperti pesakit leukemia, rheumatoid.

KEPUTIHAN YANG TERUK, BERBAU DAN GATAL-GATAL SELAMA 15 TAHUN BERANSUR PULIH

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 4
TESTIMONI 9 : SITI NORIZA SALEH
KEPUTIHAN. Sejak zaman anak dara lagi dah ada masalah keputihan ni. Tapi tak tahulah ia makin lama makin teruk bila dibiarkan. Lagi lagi masa sekolah menengah dulu, aktif dengan badan beruniform. Hari hari ada latihan kawad kaki, belum dikira ber”camping” lagi. Bab kebersihan memanglah tak jaga sangat. Masa tu pula, takdelah didedahkan pasal masalah yang boleh dihidapi di tempat sulit macam sekarang ni. Dulu bab bab tu semua disembunyikan. Ia jadi isu yang memalukan.
Keputihan adalah perkara normal bagi setiap wanita. Keputihan dianggap normal jika cecair yang keluar adalah jernih, tak berwarna, tak berbau dan tak berasa gatal-gatal .. Keputihan menjadi bermasalah atau boleh juga dianggap berpenyakit jika cecair berwarna pekat, warna putih kekuningan , berbau , bergumpal dan berasa gatal.
Keputihan ni mulalah sedikit, tapi lama lama ia menjadi teruk bila semakin gatal saat berpeluh. Sehinggakan terpaksa memakai pad pantyliner setiap hari untuk elakkan gatal semakin menjadi jadi. Tapi, tak tahu nak bertanyakan pada siapa untuk elak macamana keputihan tu. Sampaikan, kerap sangat basuh di bahagian tersebut setiap kali gatal, atau membuang air besar. Ke hulu hilir bawa “femine wash” untuk pastikan bahagian tersebut di basuh bersih.
Masa mengandung, masalah keputihan semakin menjadi jadi dan bila diajukan pada doktor dan nurse semasa “check up” bulanan, diaorang kata memang itu masalah biasa untuk ibu hamil. Lagi jadi masalah bila perut semakin membesar dan ia menjadi jadi semakin gatal. Ada orang suruh basuh bahagian tersebut dengan air sirih yang direbus dan letakkan daun sirih di bahagian tersebut. Kak Ct buat juga. Tapi sekejap je hilang gatalnya. Esok lusa, ia datang balik.
Pernah berjumpa doktor dan doktor pun sahkan masalah keputihan Kak Ct sangat teruk. Jadi doktor masukkan sejenis ubat untuk mengelakkan bakteria merebak ke dalam organ organ dalaman. Ambil juga ubat yang diberikan oleh doktor, tapi hanya seminggu atau selagi makan ubat yang diberikan. Bila tak makan ubat, ia datang balik. Doktor sendiri tak bagi kak ct makan ubat yang dose lebih tinggi sebab masa tu tengah mengandung.
Akhirnya, selepas bersalinkan Zafran, dan mencari maklumat berkenaan suplemen penyusuan, terjumpa artikel berkenaan merawat masalah keputihan juga. Macam best, nak cuba juga. Jadi belilah set penyusuan ( ALFALFA, ESP, SR VITAMIN C, B COMPLEX, VITALEA, OSTEMATRIK) dan add on garlic untuk elakkan bakteria semakin merebak dan bantu matikan kulat dibahagian tersebut.
Tak sangka, selepas 2 3 bulan konsisten ambil alfalfa dan garlic, masalah keputihan dapat diatasi. Bermula dengan kurang rasa gatal walaupun berpeluh, sehingga dah kurang bau, suami juga akhirnya menegur akan kurangnya masalah keputihan tersebut. Kalau , sebelum ni, dia juga komplen akan masalah yang kak ct hadapi. Lama lama, kak ct juga yang malu sendiri dengan keadaan begitu. Ianya, waktu “bersama” adalah waktu yang seronok, tapi ia jadi sebaliknya dengan bau yang tidak sedap dan akhirnya, keinginan itu terus mati disitu. Sedih sangat
Tapi kini, Alhamdulillah, walaupun ia tak 100% hilang, ia tidak lagi berbau teruk dan keputihan pun pada tahap yang baik dan hanya datang sebelum 2 3 hari nak haid saja. Pantyliner pun dah lama tak guna. Nak bergerak aktif pun dah tak risau akan berpeluh banyak dan mula gatal gatal. Seronok sangatlah. Garlic dan alfalfa, 2 suplemen wajib yang kak ct ambil hari hari. KITA ENJOYS!!!
Bawang putih memang diketahui sangat berguna untuk kesihatan manusia kerana membantu dalam membunuh parasit, membantu dalam sistem pernafasan, perbaiki sistem penghadaman dan kandungan tenaga yang rendah. Manakala alfalfa pula adalah sejenis herba dan sangat diakui dalam keberkesanan untuk kesihatan dalaman wanita. Alfalfa bertindak sebagai kacip fatimah buat isteri. Kacip Fatimah?? Tau tau jelah apa manfaat nya kan? Yang itu pun kak ct dapat manfaatnya. Buat suami tersenyummm saja. opss


SET KEPUTIHAN SHAKLEE

Alfalfa Complex

  • ALFALFA berfungsi untuk meregulasikan hormon, juga berfungsi sebagai antibiotik yang membunuh bakteria yang menyebabkan keputihan.
  • Selain itu, ALFALFA juga bertindak dalam mengurangkan keradangan pada dinding vagina dan seterusnya merawat keputihan.
  • ALFALFA COMPLEX SHAKLEE bukan sahaja membantu masalah keputihan tetapi……….
  • BERFUNGSI SEPERTI KACIP FATIMAH di mana pengguna wanita akan merasa kelainan pada otot vagina selepas konsisten amalkan ALFALFA!

Garlic Complex

  • Kajian daripada Universiti Maryland Medical Center, menunjukkan bawang putih ini berupaya memusnahkan bakteria berbahaya, kulat dan virus. 
  • Menurut kajian dari University of Pittsburgh Medical Center, bawang putih sangat sesuai dan berpotensi dalam membantu dalam merawat jangkitan faraj, termasuk sindrom keputihan semasa mengandung. Garlic Shaklee berfungsi seperti antibiotik semulajadi dan memusnahkan bakteria penyebab keputihan.
  • Garlic Complex boleh di ambil ketika hamil dan anda yang mempunyai masalah keputihan yang teruk ketika hamil.
AWAS!!!Keputihan yang TIDAK Dirawat akan Memberi Kesan Pada Suami

TESTIMONIAL SET KEPUTIHAN SHAKLEE

Kalau tengok ramai yang berjaya dah cegah  keputihan teruk, ada  yang macam kakak ct di atas, memang selamatlah rumah tangga, kalau tak suami pun boleh cari lain, keluar lepak dengan kengkawan, atas sebab tak munasabah bau busuk  isteri lagi teruk dari bau dekat pusat sampah. Jadi jom tengok beberapa testimonial keputihan shaklee nih,

 

CARA ORDER SET KEPUTIHAN SHAKLEE

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Shaklee Certified Product Trainer
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu