Cara Mudah Mengecilkan Fibroid

Cara Mudah Mengecilkan Fibroid

Fibroid adalah sejenis ketumbuhan yang berasal dari tisu pada rahim. Apabila ia membesar. fibroid boleh memberikan pelbagai masalah kepada wanita seperti. menghimpit pundi kencing. mengalami haid yang banyak. sakit samasa haid dan sakit semasa bersama dan sebagainya. Ia boleh tumbuh sehingga sebesar biji bola tapi ia bukan sejenis kanser.

80% wanita yang mengidap fibroid tidak mempunyai sebarang gejala. Tumbesaran fibroid bergantung sepenuhnya kepada hormon estrogen yang dirembeskan dengan banyak selepas datang haid. Fibroid adalah di antara punca utama Histerektomi iaitu pembedahan buang rahim.

Mengimbangi hormon adalah satu bahagian penting dalam bagaimana untuk menghilangkan fibroid tanpa pembedahan. Terdapat makanan yang boleh menyebabkan pengeluaran berlebihan estrogen dan sebaliknya. ada makanan yang boleh membantu mencegah keadaan dominan estrogen.

FAKTA MENGENAI FIBROID

 1. Set jenis tumbuhan daging yang berasal dari otot rahim dan ia merupakan ketumbuhan yang sering melanda wanita.
 2. Tidak menimbulkan apa-apa simptom atau gejala. Malah ada yang tidak menyedari kehadiran fibroid di dalam rahim mereka.
 3. Punca bagi penyakit ini adalah tidak diketahui.
 4. Sinonim dengan wanita yang mengalami masalah kesuburan.
 5. Tumbuh sama ada satu biji besar atau beberapa biji kecil tetapi dalam bilangan yang banyak dan boleh membesar sehingga saiz sebiji tembikai.
 6. Wanita yang berkulit gelap, wanita yang didatangi haid awal, gemar memakan daging merah, kurang makan sayur serta buah-buahan , merokok dan mengambil minuman keras mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk mendapat fibroid.
 7. Gejala fibroid ialah gangguan haid iaitu mengalami darah haid yang banyak dengan ketul darah, senggugut yang teruk, menekan pundi kencing sehingga menyebabkan kekerapan kencing bertambah.
 8. Kaedah paling efektif untuk mengenalpasti masalah fibroid adalah dengan menggunakan ultrasound.
 9. Ketidak seimbangan hormon mempengaruhi pertumbuhan fibroid. Hormon estorgen yang berlebihan akan menyebabkan fibroid itu membesar.
 10. Bukan semua fibroid yang dikesan melalui ultrasound perlu diberi rawatan. Jika tiada sebarang gejala, fibroid tersebut boleh dirawat melalui kaedah konvensional.
 11. Jika fibroid menunjukkan gejala bahaya seperti pendarahan yang banyak dan buah pinggang yang membengkak, rawatan susulan perlukan dilakukan dengan segera bagi mengeluarkan fibroid tersebut.
 12. Sekiranya wanita itu berusia lebih daripada 45 tahun atau kurang tetapi telah menamatkan keluarga, selalunya dinasihatkan untuk membuat ‘hysterectomy’ (buang rahim) kerana ia akan memberi rawatan yang kekal. Jika wanita tersebut masih muda dan masih aktif untuk hamil, dinasihatkan untuk Imyomectomy(buang fibroid sahaja).

sumber: greenvitamin, nadirahbtmohamad

KECILKAN FIBROID RESVERATROL

 • la adalah sel renewal dan dna renewal. Apabila sel dan dna kita diperbaharui, semakin hari, sel asas badan akan menjadi semakin muda. Umum mengetahui bahawa pada usia muda, badan kita mempunyai daya tahan yang lebih kuat berbanding pada usia tua. Lagi muda sel badan kita, lagi kuat kita melawan fibroid dan menghalang pertumbuhan semula fibroid.
 • la membantu menstabilkan hormon. Hormon yang stabil membantu fibroid mengecut dengan cepat.
 • lanya adalah antioksida yang membantu menyerang ketumbuhan yang pelik didalam badan, termasuk fibroid. Dengan pengambilan konsisten, ia juga menghalang pertumbuhan semula fibroid.

sumber: vitaminsaya

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods )

vivix shaklee kecilkan fibroid

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu