Cara Nak Hilangkan Lemak Degil

Cara Nak Hilangkan Lemak Degil

Salam sejahtera semua. Nak tahu tak apa tuh lemak degil ? Lemak degil ni ada kat badan kita. Ada satu lemak yang jelas nampak, tapi ada satu lagi ini, lemak yang betul-betul tak nampak, lagi degil melekat kat organ. Ye lemak ni orang panggil visceral fat. Takpa ini ada cedok sikit ayat power master zainul pasal visceral fat, jemput baca.

APA ITU VISCERAL FAT ?

Lemak yg mendap di celah-celah organ, celah-celah salur darah dan selit-selit bawah kulit. Pendek kata, visceral fat yg tinggi bawa kesan buruk pada tubuh dalam jangkamasa panjang. Dan sebab kesannya cuma kelihatan dalam jangkamasa panjang, tak ramai yg ambil peduli tentang masalah ini.

SIAPA YANG PERLU PEDULI VISCERAL FAT ?

Yang tak berapa kurus (aka body fat terlalu tinggi) memang cukup obvious lah kan ? Tapi yang kelihatan kurus pun usah selesa sangat. Pernah dengar kan “badan kurus tapi tinggi kolestrol”. Wanita yg sedang breastfeed anak agak selamat sebab sentiasa burn kalori yg agak tinggi. Yang tak breastfeed (laki/perempuan) dah kena start jaga. Kalau malas nak jaga, sila beranak lagi dan lagi dan lagi. Hehehe

LELAKI MEMANG MALAS ?

Tapi dalam banyak-banyak, golongan suami yang paling tak kesah sekali pasal visceral fat ni. Sebab laki ni tiada nak pressure pakai baju lama-lama yang dah ketat mcm orang perempuan (apa barang pakai baju lama, baju baru la cun), kanan kiri atas bawah kawan-kawan semua sama cumel aka perut ke depan sikit (lagi buncit lagi happy katanya) dan nak bersukan ? Sori bang, keje banyak, dok dang nak jogging ke ape ke. Lebih gusar kalau ciri-ciri ini ada kat suami-suami kita. Letih weih nak pujuk laki buang lemak. Lemak adalah ASSET bagi mereka.

APA ISTERI BOLE BUAT ?

Kalau belum buat detox, cepat-cepat lah buat. Tak payah nak tunggu tengah bulan pun xpe. Raya dah nak dekat ni. Lagi awal kita mula lagi banyak Kilo dan Inci yg kita boleh buang tau dan lagi cerah sinar iman di muka. Wow! Sambil kita dah berjaya detox & cuba nak eatclean, libatkan juga suami sama makan. Supaya sama-sama sihat. Tak mahu lah kita je yg sihat cun melecun kan? Kan best kalau gambar raya tahun ni sama-sama selim melim.

RESVERATROL UNTUK KURUS ?

RESVERATROL beri kebaikan dgn meningkatkan kebolehan badan kita mengenal pasti “lemak” melalui hormon insulin

HORMON INSULIN dalam badan mampu mengenal pasti “sensitivity” LEMAK dalam badan sama ada lemak tu perlu disimpan sebagai ” lemak kekal” dalam badan atau di jadikan “bahan bakar” untuk tenaga

RESVERATROL mampu “block” aka menghalang sel2 lemak pra-matang dari wujud dan sel lemak- lemak yang sedia ada dari berkembang

RESVERATROL juga mampu memperbahui sel2 dan aktifkan sel2 dlm badan, bila sel2 aktif akan menguatkan organ2 dalaman badan dan organ mampu bekerja secara effisyen dengan pengaliran oksigen yang mencukupi di dlm saluran darah

RESVERATROL membantu pengurangan pengumpulan dan penghalang sintesis lemak dan seterusnya meningkatkan pengoksidan asid lemak kerana RESVERATROL membantu meningkatkan pengaliran darah yang membawa oksigen ke seluruh badan iaitu pembakaran lemak.

RESVERATROL membantu memberi rasa kenyang yang berpanjangan sekaligus dapat mengurangkan keghairahan anda melihat makanan yang lazat depan mata.

VIVIX SHAKLEE = ANGGUR MUSCADINE + RESVERATROL ?

Vivix ialah sejenis minuman campuran botani, merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. 4 fakta di bawah terbukti vivix memang hebat

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods )

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

This Post Has 2 Comments

    1. mesti hensem punya, badan sado, yang paling penting sihat

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu