Cara Prospecting Paling Berkesan

Cara Prospecting Paling Berkesan

Contoh ayat PROSPECTING secara offline.

Ayahanda bwa sebakul product shaklee masa kursus kuda..mkn dpn depa..ni di panggil public eating utk “fishing” org bru ia d namakn aktiviti prospecting.

Bila depa tgk ayahanda mkn byk vitamins depa akn tegoq
“Byknye mkn ‘ubat’!!
Klu lagu tu tak payah mkn nasi le😅”

Mmang sengaja nk timbulkn minat depa.Depa tak fhm maksud dan tujuan supplements..bila tgk biji di katakn ubat.

Ayahanda jwp
“Ini hanya supplement sbg tambahan utk meningkatkn lg tahap kesihatan kite..”

Depa dok balajaq tentang pemakanan kuda yg betul kena cukup serat dan protin serta mineral..kena tambah supplements.

Ayahanda selamba kata
“Klu kuda hampa bg supplement dan hampa tak amik supplement nt kuda sihat dan panjang umuq tuan dia sakit dan mati dulu..mcmna nk ride kuda😃”

Depa sengih je…

Ayahanda tanya Pak Lang(kebetulan dia peserta warga emas)

“Pak Lang..klu pokok durian tua kite letak baja yg elok boleh berbuah lg ke?”

Dia jwb “Tentu boleh..”

“Begitulah sel dan organ manusia wpun dah tua dpt berfungsi dan sihat semula jika di bri supplement yg tepat terutama vivix💪”

Kemudian ayahanda bg dia rasa sedikit vitamin shaklee.

Ingat ye prospecting adalah tulang belakang biz ni..lps timbulkn minat samada kesihatan atau biz kite kena follow up dgn appt utk presentation dan close deal.

Niat kite nk share product dan peluang yg hebat ni..klu depa menolak tu pilihan depa tp klu dia kata YES itu jd hal kite dan mgkin rezeki kite.

Kite tak tahu dari mana sumber rezeki atau lombong emas kite..mgkin Pak Lang td akn bwa kite jejaki lombong berlian.

Nt ayahanda share bagaimana nk close deal..secara live fb.

Tu pun klu ada yg berminat.

Perinsip dan kaedah bkesan prospecting adalah:
1) OYM
2) one foot rule
3) ESP
4) Hot button
5) FORM

Anda yg nk mahir offline marketing wajib follow kelas live fb nt ya.

Hepy Sharing and Enjoy Building❤❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat