Cergas Bertenaga Memandu Balik Beraya

Cergas Bertenaga Memandu Balik Beraya

Balik kampung Oh ! balik Kampung

Hari ni makin ramai akan memulakan perjalanan balik ke kampung kan..

Saya insyaALLAH raya ke 3 akan balik ke Perak.

Dikatakan 3 juta kereta akan berada di jalan raya hari ni. mungkin bertambah atau berkurang..

Perjalanan 3jam boleh jadi 5 jam. perjalanan 8 jam boleh jadi 12jam.

Nak makan , minum tak boleh.. pasti badan lemau, penat, letih.

Cik akak kat sebelah tu tolong la urut urut manja cik abang yang drive tu.

Kami kalau balik kampung di Perak, sahur mesti pekena vitamin ni dulu. paling UTAMA cinch tea, VIVIX, B complex, Vitalea. semua ni insyaALLAH bantu boost energy kita.

eh vivix untuk tenaga?

setiap sel ada mitochondria.

perumpamaan nya ialah seperti enjin bagi sebuah kereta. lagi powerful engin tu, lagi power lah kereta tersebut.

macam tu juga dengan sel badan kita. jika ada banyak mitochondria, lagi powerful sel tersebut.

korang nak enjin kete TURBO ke biasa biasa aje?

kalau baru drive 1-2 jam enjin dah letih, letih..maka enjin dah teruk la tu

Kalau drive 5-6jam masih ok standard la enjin tu

kalau dah drive 5-6 jam lepas tu masih kuat bersemangat tolong mak ayah kat kampung bakar lemak, anyam ketupat maka enjin TURBO la tu

Macammana nak enjin TURBO?

Kena la enjin power, servis selalu kan.

sama la macam enjin badan kita. perlukan VIVIX untuk cergas bertenaga macam TURBO walaupun kita kecil macam turbo si snail tu.

apapun balik kampung jangan lupa kunci pintu, tingkap rumah, kereta servis kasi tip top, pandu dengan berhemah. Biar lambat asal selamat sampai.

Selamat balik kampung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.