CINCH TEA – Minuman Bertenaga Yang Boleh Kuruskan Badan

cinchteamix

Adunan Proprietari Teh Putih, Merah dan Hijau Matcha yang ada umph! Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat. Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa nyaman. Jom baca tentang cinch tea.

KAFIEN BAGUS UNTUK BADAN YANG LEMBIK MASA PUASA

Jawapan mudah untuk kita tak tahan masa puasa ? Ialah korang boleh ambil kafein. Antara yang best ,  ialah, korang rasa tak mengantuk, walaupun kekadang ada penat, tapi aku try ambil Cinch Energy Tea Mix Shaklee, lhamdulillah, memang best, 2 hari try semalam, dari bangun sahur, sampailah ke berbuka, oklah, takdalah nak tidur macam first day, sebab badan baru nak puasa. Ok, Itu je jawapan dia.  Tapi bab nih, tentu ramai yang tertanya, bagus ke ambil ? Boleh ke minum kopi, hmm. Ni aku buat study sikit, harap bermanfaat untuk korang.

Mitos Pasal Kopi dan Kafein

Antara yang terbaik aku baca pagi ini, eh dari semalam, aku tertanya, bagus ke ?, yang korang selalu minum kopi, dan macam-macam kopi jenama tempatan, antarabangsa, kopi hipster dan macam-macam lagi. Nak lagi best, semua orang cakap,  kafein pun ada dalam teh, diorang kata tak kuat sangat macam kopi, yeke ? Oh tidak jugak.

Kebaikan kopi atau nak lebih baik ialah Kafein, memang diakui sendiri oleh beberapa pakar, termasuklah WebMD. Memang banyak isu bila kita sebut pasal Kafein. Oh ramai  keliru pasal kopi  jugak. Aku adalah buat entry pasal kopi  dulu, tapi itu sangat general. Aku nak adil, orang kata kafein tak bagus  jugak, jadi, bagi aku, ambillah secara sederhana, memang best.

kafein bahaya

Kafein Semula Jadi vs  Kafein Sintetik

Oh lagi aku baca lagi, sebab aku kan guna Shaklee, always natural, aku buat kajian lagi, pasal natural dan sintetik. Ok, memang  ada banyak beza. Memang ada perdebatan. Tapi seronok nya bila aku kaji nih, beberapa pendapatan aku yang aku lihat ialah.

  1. Ada orang  kata kafein tetap kafein semula jadi atau sintetik – jadi aku setuju jugak, kita ambil jangan melampau sangat. Kalau tak tidur, tak normallah, sebab Allah ciptakan malam untuk badan kita rehat.
  2. Kafein sintetik ini adalah dari bahan kilang, campuran komposit formula kimia, lebih murah, dan biasa ada dalam minuman. Tapi tak syoknya  ialah dia ini tinggi kalori, tak bagus untuk kesihatan dan nak kuruskan badan.
  3. Kafein semulajadi bagus ada dalam biji kopi atau estrak daun teh, yang ini ada orang cakap ambil ini lagi ok.
  4. US FDA pun tak tekankan pasal label kafein ini. Tapi kebanyakkannya,  kalau minuman tu cakap dia ada kafein, itu maknanya dia ada kafein sintetik, yang jumlahnya  memang tetap.
  5. Berbanding kafein semula jadi, tak wajib nak kena sebut dalam produk, tapi bolehlah letak dalam label makanan
  6. Lagi pembacaan aku ialah kafein semulajadi dalam estrak daun teh lebih banyak dari kafein semula jadi biji kopi. Macam gambar aku buat kat atas tuh, aku baca dalam bodybuilding.

CINCH ENERGY TEA MIX

Macam aku cakap kat atas, banyak benda nak consider bila nak ambil minuman bertenaga, tapi yang ni aku bagi cadangan baik punya, hahahha, kalau nak rasa best masa puasa, aku  cadangkan korang ambil Cinch Tea nih, nak lagi hipster, korang tengok video aku bancuh Cinch Tea dengan Performance Drinks. hahaha, ini lagi hipster .

Kelebihan Cinch Tea

  • Selamat, peningkatan tenaga semulajadi. Diminum secara panas atau sejuk.
  • Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik.
  • Peningkatan tenaga segera.
  • Bungkusan mudah bagi setiap satu hidangan
  • Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.

Khasiat Kandungan Dalam Cinch Energy Tea Mix

1) MATCHA GREEN TEA

  • antioksida yang sangat tinggi
  • energy booster
  • metabolisme booster
  • bakar kalori up to 4x

2) TAURINA

  • menggalakkan metabolisme
  • lebih bertenaga
  • larutkan lemak
  • membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3) WHITE TEA

  • membakar lemak-lemak berlebihan
  • menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
  • meningkatkan metabolisme
  • juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

4) ROOIBOS RED TEA

  • melarutkan lemak
  • meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
  • agen detox yang kuat

5) RED TEA

  • Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol -pejuang kanser yang kuat
  • Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
  • merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak

CARA NAK BUAT MINUMAN BERTENAGA

SUPERMOM ENERGY TEA UNTUK SUPERDAD- Ini semua sebab tetiba datang ofis, bajet nak jumpa jap, hahah, last last kena jadi model, itu korang belum tengok video dia lagi, lagi sedap. Nampaknya semua set kena berlakon jadi model, so siapa yang untung ? Yang untung ialah orang yang minum set padu nih, hahha, cinch tea campur PD.

cinch tea

Minuman sesuai untuk golongan bekerja berat mengangkat tulang angkat sampah masyarakat dan semua kerja kerja sewaktu dengan nya. Duduk depan komputer pun boleh minum set nih, terbukti best. Mari kita MINUM !!! terbaik sungguh minuman cinch tea dan performance drinks campur sekali

CARA ORDER CINCH TEA UNTUK LEBIH TENAGA

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan tentang teh tenaga ini, anda boleh menghubungi saya

Ainul Mustafa  013-3612717

atau klik icon di bawan ini.

e-sell

ATAU

ahli shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu