DARAH NIFAS – Tidak Keluar Sehabisnya Boleh Sebabkan Kanser Rahim

darah nifas tidak keluar punca kanser rahim

Selepas melahirkan anak, wanita akan mengalami masalah turun darah yang keadaannya hampir sama dengan darah haid. Cuma bezanya, purata hari yang diambil lebih panjang, sekitar lebih kurang 2 minggu. Jika masalah darah nifas berlarutan melebihi tempoh tersebut, gangguan atau penyakit dalam rahim mungkin berlaku. Ramai wanita tak sedar yang darah haid atau nifas mereka belum habis keluar sepenuhnya. Darah kotor yang terperangkap ini boleh menjadi punca cyst, fibroid, sukar untuk hamil dan juga kanser.

TANDA JANGKITAN KUMAN ATAU JUGA TANDA URI TERTINGGAL DALAM RAHIM

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL! Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah. Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods ).

darah nifas lancar selepas bersalin minum vivix shaklee

Setiap wanita yang lepas bersalin selalunya akan turun darah Nifas.Darah nifas ni darah kotor dari rahim yang keluar lepas bersalin. Nana sendiri awal haritu keluar agak lancar.. Banyak keluar darah nifas.. But then masuk minggu kedua darah nifas macam dah mula sikit.. Ingatkan normal lah kan..Then bidan yang mengurut tu cakap eloknya darah nifas keluar banyak awal2 ni sebab tu darah kotor dalam rahim sejak dr pregnant.. Daku pon dah mula risau lah kan

Takut jugak ada problem pape yang darah Nifas tak keluar lancar nih..And Masa tu nana baruuuu nak start amek Vivix..Lepas je Nana start ambil Vivix dalam minggu kedua lepas bersalin haritu,darah Nifas kembali keluar lancar.. Siap berketul lagi (sorry kalau direct sangat) And lepas daripada tu yang bidan cakap Rahim pun semakin mengecutsampai hari terakhir urut haritu bidan cakap rahim dan kecut completely Alhamdulillah..

Nana tak pasti mungkinkah sebab VIVIX.. Tapi yang pasti darah Nifas memang kembali lancar dan keluar dengan kadar NORMAL lepas nana ambil semula Vivix tempoh hari..Benda yang sama pernah jadi pada nana dulu masa nana datang Haid. Hari terakhir haid, bila minum Vivix mesti darah haid akan keluar semula sikit2..For me Vivix ni dia bantu “cuci” rahim.. Mana darah kotor yang tak habis keluar dia akan bantu keluarkan..

Darah kotor yang tak habis keluar pun memang akan mendatangkan masalah di masa akan datang.. Dari situ lah punca terjadinya FIBROID, CYST dan sebagainya..So kepada anda yang kerap keluar darah Haid or Nifas sikit sangat, nana suggest ambil lah Vivix.. InshaAllah leps ni darah Haid dan Nifas keluar lancar.. Badan pun rasa ringan dan sihat. Vivix berfungsi baiki sel dari dalaman. Pengalaman luka jahit bersalin dengan koyakkan yang banyak sembuh dalam masa 3 hari.

CARA ORDER VIVIX UNTUK MASALAH DARAH NIFAS

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan tentang gemuk, anda boleh menghubungi saya

Ainul Mustafa  013-3612717

atau klik icon di bawan ini.

e-sell

ATAU

ahli shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu