DARAH TINGGI KETIKA HAMIL – Boleh Sebabkan Strok

darah tinggi ketika hamil

Ada wanita yang mengalami darah tinggi ketika hamil dan ada juga sudah ada darah tinggi sebelum hamil. Apa-apa pun kedua-duanya sangat merbahaya terutama ketika hamil. Jangan tak tahu mengalami darah tinggi ketika hamil boleh membawa maut. Sama ada ibu atau bayi. Ada kisah kawan yang ada darah tinggi tiba-tiba koma selepas melahirkan anak. Jadi ibu ibu hamil sila jaga kesihatan ye

TIPS KHAS DARAH TINGGI KETIKA HAMIL

1. Pemakanan

Ini la paling PENTING sekali ok. Sila jaga makan. Sila tengok apa yang anda makan. Jangan ingat pregnant kena makan untuk 2 orang ye. Kurangkan makanan segera. NO FAST FOOD. kalau mengidam sangat rasa la sikit tapi air berkarbobat sila jauhi ye. Dah terminum??? Minum air masak balik 2-3 liter. Kurangkan makanan masin sangat. Makan banyak sayuran, buahan.

2. Senaman

Pregnant boleh ke senaman? Boleh dikkkkkk….. Tapi bukan la senaman yang agresif tu. Buat yang simple tetapi berkesan. Buat kerja-kerja rumah macam sapu sampah, basuh pinggan, sidai baju pun senaman tau. Jangan jadi pemalas bila pregnant asyik nak tidur je. Aktifkan diri baru la peredaran darah pun lancar. Badan pun cergas. Kerja-kerja berat serahkan pada suami.

3. Ubat

Sekiranya anda mengalami darah tinggi dan doctor ada berikan ubat sila makan tepat pada waktunya.Jangan gatai nak skip. Semuanya terbaik untuk anda. Kalau taknak makan ubat cari la vitamin atau ulam-ulaman yang dapat membantu. Kalau malas nak makan nak konsistent tak dapat la nak bantu. Fikirkan ianya untuk anda & anak anda.

morning sickness

Vitamin yang saya sendiri makan ketika hamil anak ke dua. walaupun alah, morning sickness tapi badan masih bertenaga dan baby makin sihat

1. Vitalea Iron Formula

multivitamin lengkap dengan iron untuk memastikan ibu kekal bertenaga, memastikan ibu mendapat cukup keperluan nutrisi yang tidak diperolehi dari pemakanan seharian, membantu mengatasi masalah anemia dan HB rendah.

2. Sustained Released Vitamin C

mengandungi antihistamin yang sangat penting bagi menghalang pengeluaran histamina, meningkatkan imun sistem tubuh agar sukar untuk jatuh sakit. Jika alahan teruk boleh ambil Vitamin C Chewable dimana kita boleh makan seperti gula gula. Rasanya yang masam mampu melegakan rasa pahit lidah.

3. B-Complex

mengandungi 8 jenis vitamin B perlu termasuk vitamin B6 (Pyridoxine). Ia membantu mencegah stress dan membuatkan kita berasa lebih tenang, menguatkan antibodi tubuh, mencegah anemia, melancarkan metabolisme, meningkatkan kekebalan tubuh, menjaga keseimbangan garam mineral dalam tubuh. Vitamin B juga ada acid folid yang penting untuk mengelak spina bifida<

4. Peppermint Ginger Plus

gabungan daun pudina, halia, adas dan cekur manis yang sangat membantu dalam mengatasi masalah loya, gastrik, mabuk, sendawa dan masalah penghadaman termasuk masalah pedih ulu hati.

5. ESP

Protein biologi lengkap premium yang mengandungi kesemua 9 asid amoni perlu daripada soya NON-GMO yang sangat penting untuk penghasilan sel yang sihat. Ia rendah glisemik indeks dimana ia akan membantu memastikan kadar pelepasan gula kedalam tubuh adalah secara perlahan-lahan bagi memastikan tubuh kekal bertenaga dalam tempoh masa yang lama. Untuk ibu hamil, ESP membantu menguatkan rahim, insya Allah. Sangat sesuai di ambil oleh ibu-ibu yang mengalami alahan yang teruk dan rasa tidak bermaya akibat terlalu kerap muntah dan tidak dapat mengambil makanan dengan secukupnya.

CARA ORDER SET HAMIL SHAKLEE

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya

Ainul Mustafa  013-3612717

atau klik icon di bawan ini.

e-sell

ATAU

ahli shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu