DIET DIET SIHAT

Sihat Dengan Diet Yang Sihat

Daun Bay Daun Salam Daun Brayani

Daun Bay Daun Salam Daun Brayani

Korang tahu tak?
Sy baru tahu😅

Daun Bay @ Daun Salam @ Daun Brayani @ Daun Serai Kayu @ Daun Samak
Kesemua diatas Adalah daun yg sama😁

Di indonesia di panggil daun salam. Boleh google dan compare. Bay pun dia, dan Bay nie ada beberapa jenis keturunan. Ada urat selari dan ada urat serabut. Mungkin sedikit berbeza tapi masih dlm rumpun yg sama.

Kalau rumah kawasan hutan. So main petik2 dalam hutan😁.
Tak pakai mana pun. Sekali skala je pakai, nak buat rendang padang ke, beriani ke yg sugu pakai tu, ayam gepuk ke masa rebus ayam dengan rempah2 masuk 1 helai.

Cari kat giant yg kering pun tak jumpa.
Yg ni blh keringkan simpan dalam tupperware.

Ni kalau org Pantai timur panggil serai kayu. Sedap buat ulam dalam laksam , laksa, nasi kerabu.
Kalau diproses dijual kering punya la Mahal.

Padahal di kampung² bersepah sepah.

Sumber: bharian.com.my
Jom ajak kawan-kawan sekali join telegram @GayaSihatCantik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.