DENGKUR – Tanda Awal Penyakit Kronik ? Atasi Masalah Berdengkur Sekarang

dengkur

Anda mungkin berfikir berdengkur sebagai kadang-kadang menjengkelkan atau memalukan, kesan sampingan daripada tidur. Tetapi sebelum anda menolak berdengkur anda sebagai apa-apa yang luar biasa, pertimbangkan ini:

Orang yang berdengkur adalah disebabkan oleh apnea tidur yang teruk mempunyai peluang 40 peratus lebih besar mati awal daripada orang biasa. Ini kerana gangguan tidur ini adalah berkaitan dengan pelbagai masalah kesihatan, penyakit jantung kepada kemurungan Pakar Perubatan Karl Doghramji, MD, pengarah perubatan pusat tidur Thomas Jefferson University dan Hospital di Philadelphia.

Masalah Kesihatan Yang Mungkin Anda Hadapi Akibar Dengkuran Yang Teruk

1. Stroke

Analisa data kesihatan dari satu kajian tidur mendapati bahawa berdengkur adalah berkaitan dengan risiko karotid aterosklerosis – penyempitan arteri di leher disebabkan oleh deposit lemak yang dikenali sebagai plak – dan hasilnya, strok. Ringkasnya, lebih kuat dan lebih lama anda berdengkur setiap malam, risiko jangka panjang anda yang lebih besar untuk strok. Lindungi diri anda dengan mendapatkan bantuan untuk berdengkur, terutamanya jika anda mengalami rasa mengantuk siang hari, jika pasangan anda berkata pernafasan anda berhenti dalam tidur anda (kedua-dua tanda-tanda apnea tidur), atau jika anda mempunyai masalah kesihatan yang lain, seperti tekanan darah tinggi.

2. Penyakit jantung

“Kita tahu bahawa apnea tidur dikaitkan dengan masalah kardiovaskular, seperti tekanan darah tinggi dan penyakit arteri koronari, akhirnya membawa kepada serangan jantung mungkin,” Menurut  Dr Doghramji Pengarah Perubatan Pusat Tidur Thomas Jefferson University dan Hospital di Philadelphia. Malah, data menunjukkan bahawa orang-orang dengan apnea tidur adalah dua kali lebih berkemungkinan untuk mempunyai serangan maut  penyakit jantung dan serangan jantung secara tiba tiba. Rawatan untuk gangguan tidur ini adalah berkesan: Kajian klinikal juga menunjukkan bahawa merawat apnea tidur dengan tekanan saluran udara positif berterusan (CPAP) mengurangkan risiko penyakit jantung anda yang orang tanpa apnea tidur .

3. Kesihatan Mental

Dengkuran tidur boleh menjejaskan mental kesejahteraan anda, yang membawa kepada isu-isu dari sifat mudah tersinggung kekurangan tidur untuk kemurungan yang serius. Satu kajian baru-baru ini 74 pengdengkur menunjukkan bahawa mereka mengantuk pada waktu siang lebih besar peluang mereka juga mempunyai kebarangkalian kemurungan atau keresahan gejala.

nafas berhenti dengkur

4. Sakit kepala

Adakah anda sering bangun dengan sakit kepala? Menurut kajian 268 orang yang berada snorers biasa, penyelidik mendapati mereka sering hadapi sakit kepala pagi yang kerap dan gangguan tidur termasuk insomnia dan apnea tidur.

5. Kepuasan seksual kurang

Satu kajian ke atas 827 lelaki yang lebih tua mendapati bahawa lebih banyak dan lebih kuat mereka berdengkur, semakin besar kemungkinan mereka mempunyai kepuasan seksual yang lebih rendah. Ramai orang yang begitu terjejas oleh dengkuran mereka dan mereka tidak mempunyai keinginan untuk melakukan hubungan intim dengan pasangan mereka

6. Komplikasi janin

Berdengkur semasa trimester terakhir kehamilan biasanya disebabkan oleh pertambahan berat badan. Yang lebih membimbangkan  adalah bahawa dengkuran ini juga disertai dengan peningkatan risiko untuk komplikasi janin.

SUMBER

VITAMIN MEMBANTU MASALAH DENGKUR ANDA AGAR PASANGAN ANDA DAPAT TIDUR LENA

Omega Guard

Omega guard juga baik untuk minimakan masalah dengkur anda. Omega guard membekalkan asid lemak omega-3 EPA dan DHA dari minyak ikan terbaik di dunia. Mengurangkan risiko penyakit jantung koronari, merendahkan kolesterol, mencegah penyakit saluran darah dan strok. Walaupun kadang-kadang berdengkur kelihatan remeh tapi sebaiknya rawatlah sebelum terlambat. Jangan biarkan hidup anda diselubungi keletihan dan malam2 anda kehilangan kehangatannya.

Testimonial Tak sampai 1 bulan Makan Omega Guard Dengkur Sudah Berkurang

wanita ini juga ada masalah tidur berdengkur walaupun masih muda

Atasi masalah dengkur ini. Jangan anggap ianya remeh sehingga menggugat kesihatan dan keharmonian rumahtangga anda

Cara Order Vitamin Untuk Masalah Dengkur

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya
Ainul Mustafa  013-3612717
atau klik icon di bawan ini.
e-sell
ATAU
daftar ahli shaklee
Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.
Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,
Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

This Post Has 12 Comments

  1. Kadang-kadang kita tak perasan bila masa kita tidur berdengkur. Ingat laki je kuat berdengkur, perempuan pun sama ye.

  2. nk kurus pon kena kuar beribu ringgit…

    vit e dah 150+
    omega dah 140+
    vivix tah berapa plak..pastu kna bli 6bln bru nmpk kesan…

    jd org kaya jela bleh bli ubat ni

  3. Saya bagi dtx kat husband once time ago.. Bagi tu sebab isu lain, tup2 masalah dengkur dia pun berkurangan

  4. Tak sangka dengkuran ni rupanya boleh berkaitan dgn penyakit lain pulak kan

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
WhatsApp chat Nak Order Shaklee ?