DIET DIET SIHAT

Sihat Dengan Diet Yang Sihat

Dr Eric Berg Sihat Dulu Baru Kurus

Dr Eric Berg Sihat Dulu Baru Kurus

Dr Eric Berg is my fav Doc in YouTube.

Prinsip yang Dr Eric bawakan adalah
Get healthy first, then lose weight.
Bukan lose weight to get healthy.

Maksudnya bila kita makan secara sihat, insyaAllah kesan dia akan nampak pada weight kita.

Berat berlebihan atau obesiti adalah simptom kepada pemakanan yang tak sihat.
Tengok perut kita, kalau boroi, buncit, memang nyata cara pemakanan kita memang tak sihat.
Itulah petanda yang besar.

Kemungkinan besar we take so much carbo and eat too much sugar.

Dr Berg sendiri cerita pengalaman beliau ketika berumur 28 tahun. Beliau kena sakit sendi, letih yang luar biasa, masalah pencernaan. Sebab dia sugar junkie.

Dari situ lah beliau kaji tentang pemakanan yang sihat, Intermittent fasting Dan keto.

Banyak info info yang berguna dalam YT Channel Dr Eric ni.

Siapa yang nak get healthy, lose weight, faham tentang insulin, how to burn fat, boleh tengok video Dr Eric ni sebab penerangan beliau jelas dan menggunakan bahasa Inggeris yang mudah difahami.

Nak sihat pun perlu tuntut ilmu.
Supaya kita faham kenapa kita buat itu dan ini.

kredit : Daya Rudy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.