ESP UNTUK KURUS – Protein Terbaik Untuk Kuruskan Badan

esp untuk kurus

Dah lama tak cerita bab ESP untuk kurus nih, hohoo, apapun, semuanya sekarang ni masih bengang dengan Israel sebab serang Gaza. Oklah, takpa, untuk hari ini, jom ulangkaji sikit bagaimana ESP shaklee boleh membantu untuk kuruskan badan. Hoo, simple je tips ni dari saya.

Protein esp untuk kurus

Oklah bila mana nak kuruskan badan ni, bagusnya ialah kita perlukan protein. So kenapa protein, sebabnya protein penting untuk membentuk otot. Dalam ESP Shaklee juga ada Leucine, yang ini membantu badan kita menjaga jisim otot, dan seterusnya otot ini yang meningkatkan metabolisme badan, dan bila jisim otot ada, metabolisme kuat, barulah boleh membakar lemak.

Bagaimana Kalau Berpuasa ?

Alhamdulillah, seperti yang saya kata tadi, semasa puasa, badan kita ni metabolisme dah menurun. So bila tak makan, akan berlaku juga penurunan berat badan. Baguslah, tapi jangan terpedaya. Sebab yang turun itu ialah jisim otot, sebabnya bila dah puasa, jisim otot akan lemah. Jadi lemak tidak terbakar. Sebab itu kita perlukan perlindungan otot, dan di sini pentinganya fungsi ESP itu.

Kawalan Kalori

Apapun, bila tak puasa, masa berbuka, sahur dan sebagainya, perlulah diingatkan, setiap makanan yang kita ambil itu ada jumlah kalori. Jadi pentingnya ambil kalori mesti cukup, dan tak boleh lebih dan tak boleh kurang sangat. Kurang sangat jadi lemah, lebih sangat menggemukan. Jadi perlu faham konsep kalori ini. Boleh baca lebih lanjut tentang kalori di sini.

Bahaya Terlebih Protein

Apapun, protein intake kena jaga, jangan sampai terlebih. memang diet protein  bagus, tapi nak lagi bagus, ikutlah segitiga permakanan. Bahaya diet protein kalau tak terkawal, boleh menyebabkan badan berangin, rosakkan buah pinggang dan sebagainya .

Perbezaan Dengan Cinch

Tiada masalah pun, dibuktikan dua dua produk bagus dan mampu, membuatkan badan anda cun melecun kalau anda rajin. Tapi kena ingat juga, Cinch Shake shaklee lebih special, formula Leucine yang rahsia, dan memang kajian dibuat, orang nak kurus ni kena cukup zat, jadi Cinch direka khas untuk kuruskan badan, ada macam macam vitamin dalam Cinch.

esp untuk kurus

Kalau nak cerita tentang kebaikan ESP shaklee ini, hooo banyak juga, antaranya yang paling popular tentu sekali pasal para ibu yang suka kulit cantik, bertenaga, dan paling cool buat susu badan banyak. Jadi sebab nak jimat punya pasal, ramai ambil ESP shaklee, berbanding dengan Cinch yang berharga. Oklah, amacam, best tak ? Nak lagi best, korang refer kat koleksi testimoni ESP .

Senaman Senaman

Kalau nak bagus, apapun paling basic ialah senaman, dan jaga makan. Senaman mesti buat, kalau tak buat angkat berat main futsal, cubalah buat kerja rumah sikit, basuh rumah, cuci rumah atau bermain dengan anak, dan jangan main galaxy tab je lebih, cuba main kejar kejar, confirm banyak kalori terbakar. !!!!

JOM ORDER ESP SHAKLEE

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya

Ainul Mustafa  013-3612717

atau klik icon di bawan ini.

esp shaklee

ATAU

daftar ahli shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu