ESP – Protein Semulajadi Untuk Cantik, Kurus, Dan Bertenaga

Ramai kata ESP Shaklee atau nama panjangnya Energizing Soy Protein adalah produk hot yang perlu dimilik oleh semua orang.

Tapi ramai tahu ke fakta tentang ESP ini ?

Atau nak tahu lebih detail pasal Protein dan kebaikan protein.

Banyak ramai yang dah dapat faedah, testimoni pun terbaik, banyak di luar sana.

Oklah jom kita tengok testimoni ESP Shaklee yang ada .

Pentingkah Protein ?

Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body.

Stuktur asas badan manusia adalah sel.

Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH dan KURANG SIHAT.

Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum

Protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein.

Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada

  1. 66% Water
  2. 25% Protein
  3. 8% Fats
  4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%

Soya Shaklee

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya.

Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an.

Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang. Baca lagi tentang Shaklee di sini

Shaklee Energizing Soy Protein  (ESP)

Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee.

Amat penting dalam diet harian kita.

Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya.

Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan.

Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.

Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik.

Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

NON-GMO SOY!

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program.

Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM)

  1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
  2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
  3. Liver (penyakit hati)
  4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
  5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
  6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
  7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
  8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
  9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
  10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
  11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
  12. Irritability (Badan menggeletar)
  13. Fatigue (Letih lesu)
  14. Weakness (Lemah)
  15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
  16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
  17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

MANFAAT MINUM ESP

  • Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)
  • Lelaki : melindungi dari any disease(heart, cancer etc)
  • Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.
  • Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).

Pengambilan ESP Shaklee ketika berpantang

ESP atau soy protein isolate powder merupakan minuman protein yang kaya dengan asid amino yang tubuh badan kita perlukan.

Kebaikan ESP ketika pantang adalah:

  1. Mempercepatkan proses penyembuhan luka. Ini kerana protein berfungsi untuk membina sel-sel baru dan membaiki sel-sel rosak.
  2. Memberi tenaga. ESP juga berfungsi untuk memberi tenaga terutama buat ibu-ibu. Ianya terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya. Tumbuhan berprotein tinggi yang mengandungi 14 gram protein soya sihat dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan
  3. Menganjalkan payudara – Payudara hanya terdiri dari otot sahaja. Jadi makanan dalam membina otot adalah protein.Oleh yang demikian ESP sangat penting dalam menganjalkan semula payudara.
  4. Menghilang stretch mark – Seperti mana yang kita tahu, protein mampu mengatasi masalah yang paling ditakuti wanita selepas bersalin iaitu stretch mark. Fungsi protein dalam membina sel baru amat penting bagi mengatasi masalah ini
  5. Menambahkan susu badan – ESP mampu membantu menambah dan memekatkan susu ibu dalam pantang. tetapi pastikan si ibu kerap menyusukan anak atau pump susu.

Testimoni ESP SHAKLEE

cara kurus dengan mudah

body sedap

tenaga dalam

esp bagus untuk pantang

esp kulit gebu

esp susu banyak

Testimonial ESP Shaklee :Baru seminggu baju sudah longgar ESP…:)

Best…mengenyangkan…sgt sesuai utk yg nk kawal berat badan dan nkturunkan berat badan…testimoni sendiri,

bru ambik dlm seminggu lebih bole rasa byk incloss…seluar n bju rasa longgar2 je…i like..

Bangun pagi badan tak penat

Nana Shah Qaisara Anak saya pon suka makan kfc, mcd..

tapi kalau dah minum Esp tu waktu pagi selera mkn kita blh control xlapar tp saya makan nasi time lunch sebab nak ambik tenaga tp saya makan dlm kuantiti yg sedikit sahaja..

kalau minum ESP tu xrasa lapar..bangun pagi pon badan xrasa penat..

tp kena amalkan xblh beli simpan dlm almari..hehehe..saya dh ambik produk ni dr bln 2 skrng ni sangat2 puas hati..ramai yg tegur badan dh kurus..

susu banyak meriah

Halawati Razyn Tsen, Hasil untuk sesi pg ni 10 oz….tq esp….thanks Hairul Nisah Hussin mperkenalkn shaklee.

Testimoni Mazidah Bidain

“ESP sgt best..selain milk booster untuk mereka yang kurang susu awal bersalin, ESP bg tenaga jugak..

tak penat walaupun kena kerap bangun malam..

memang rasa berbeza dengan ESP walaupun baru ambik 6 hari

JOM ORDER ESP SHAKLEE

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya

Ainul Mustafa  013-3612717

atau klik icon di bawan ini.

esp shaklee

ATAU

daftar ahli shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WhatsApp chat Nak Order Shaklee ?