DIET DIET SIHAT

SIHAT DENGAN DIET SIHAT

Gastroenteritis Menyerang Brunei

Gastroenteritis Menyerang Brunei

Gastroenteritis

Penyakit ini sedang melanda negara brunei dalam 2 mggu ni, anak² kami pun demam on off dan ada yg muntah non stop selama beberapa jam. Diarrhea cirit birit jgn cakap lah, kadang² berterusan selama 2-3 hari. Alhamdulillah badan aku ni dpt handle wabak ni, setengah hari je panas badan dan diarrhea mild selama 2 hari.

Kebanyakan hospital dan klinik penuh masa ni akibat penularan wabak gastroenteritis ni dgn kadar yg sgt cepat.

Setakat hari ni setiap org yg aku jumpa dan berurusan dalam seminggu dua ni, keluarga mereka semua terkena penyakit ini

Leave a Reply

%d bloggers like this: