DIET DIET SIHAT

SIHAT DENGAN DIET SIHAT

Hilangkan Love Handles Perut

Hilangkan Love Handles Perut

8 Senaman Ringkas untuk Menghilangkan Cinta Pengendalian Tanpa Gim

Fikirkan tentang berapa kali anda berjanji kepada diri sendiri bahawa anda akan mula menjaga badan anda “esok.” Jadi jika anda sedang menunggu tanda atau pencetus untuk menghilangkan pegangan cinta anda dan membuat diri anda berasa lebih yakin, ini sahaja.

Bahagian atas muffin, pemegang cinta, tayar ganti – walau bagaimanapun anda merujuk kepada lemak degil yang terkumpul di sisi, perut dan punggung bawah anda, ada satu perkara yang kita semua boleh bersetuju: ia perlu pergi! Jadi, kawan-kawan, bagaimana pula dengan beberapa latihan mudah di rumah untuk memahat pinggang anda dalam seminggu? Hei, cuba mereka sendiri!
STAMP MASA:
Melompat Burpees
Basikal Crunches
Vakum Berlutut
Papan Sisi
Perenang
Twist Rusia
penebang kayu
Reverse Crunch
#lovehandels #menexercises #turunberat badan

RINGKASAN:
– Burpees membantu melancarkan darah anda dan jantung anda mengepam dalam masa yang singkat, menjadikannya senaman memanaskan badan yang hebat. Selain itu, burpees memberikan anda senaman seluruh badan yang hebat yang menyasarkan bukan sahaja perut dan obliques anda, tetapi juga lengan, quadriceps, glutes, dada dan hamstring anda.

– Sesetengah orang tidak bernafas semasa melakukan vakum lutut, manakala yang lain cuba untuk tidak mengganggu pernafasan normal mereka. Pilih mana-mana cara yang lebih selesa untuk anda, tetapi jangan mengendurkan otot perut anda. Teknik yang kelihatan mudah ini berfungsi seperti sihir jika anda perlu mengurangkan bahagian tengah anda, mengecilkan pinggang anda, dan mengukir otot perut anda.

– Sama seperti papan tradisional, papan sisi berfungsi untuk otot perut anda, serta belakang, glute dan teras anda. Tetapi yang paling penting, papan sisi lebih memfokuskan pada obliques, yang merupakan cara yang pasti untuk menghilangkan pemegang cinta.

– Jika anda melakukan pusingan Rusia dengan sedikit berat di tangan anda, sama ada dumbbell atau hanya satu gelen air, anda akan membakar kalori dan membina jisim otot pada kadar yang lebih cepat.

– Melakukan penebang kayu perhatikan berat badan anda supaya anda tidak kehilangan keseimbangan. Juga, jika anda seorang pemula, jangan pilih yang berat; jika tidak, ia boleh menyebabkan kecederaan manset pemutar yang teruk.

– Sama seperti crunches biasa, yang diterbalikkan bekerja di hadapan abs anda, tetapi mereka terutamanya mengenai otot perut bawah anda.

– Sasarkan untuk melakukan senaman ini 4 hingga 5 kali seminggu. Ia juga merupakan idea yang baik untuk melakukan beberapa aktiviti aerobik intensiti sederhana, seperti berenang, berjoging atau berbasikal.

– Elakkan makan makanan yang diproses dan bergoreng. Ia biasanya mengandungi gula tambahan, pengawet dan bahan tambahan yang tinggi. Anda juga akan mahu menjauhkan diri daripada pesalah biasa: minuman manis, makanan segera, makanan siap sedia, makanan ringan seperti biskut dan kerepek serta daging berlemak.

– Adalah idea yang baik untuk menggantikan makanan yang kaya dengan karbohidrat dengan sayur-sayuran bukan berkanji, seperti kembang kol, saderi, lada, bayam, brokoli, tomato dan seumpamanya.

Leave a Reply

%d bloggers like this: