DIET DIET SIHAT

Sihat Dengan Diet Yang Sihat

Hormon Penyebab Masalah Berat Badan

Hormon Penyebab Masalah Berat Badan

Masalah berat badan naik disebabkan oleh hormon.
Hormon ni akan buat metabolism dalam badan jadi rendah, tidur tak lena dan stress.

Salah satu cara nak cover balik ialah dengan naikkan tahap hormon tertentu dalam badan.

Masalahnya, macam mana nak naik kan hormon2 bahagia ni?

Tiada lagi rahsia.
Caranya ialah dengan bersenam 😁

Bila bersenam 5 hormon akan keluar iaitu :
Dopamine,
Serotonin,
Endofin,
Oxytocin,
Acetylcholine.

Bukan sahaja dapat kurus, pada masa yang sama kita juga dapat atasi masalah stress, depression, dapat deep sleep dan awet muda.

Maka terbeli lah gadget kuning ni.
Walaupun kuning, aku masih setia dengan hijau..eh……. 💚

kredit : Dilla Jalil

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat