IKEA KEJAYAAN, BILA BUAT SENDIRI BARU TAHU SUSAH

IKEA KEJAYAAN, BILA BUAT SENDIRI BARU TAHU SUSAH

IKEA KEJAYAAN.

Pernah pergi Ikea?

Tengok showroom Ikea, best kan?

Semua cantik, semua menarik. Rasa nak angkut balik semua.

Bila kita beli dan bawa balik, semua tu datang dalam kotak. Dan kita kena pasang sendiri.

Masa ni lah…. baru datang macam2 rasa. Salah pasang, skru hilang, senget, terbalik, pintu tak boleh tutup rapat, etc.

Paling syahdu bila nak kena consider utk start balik semula.

Boleh pula datang perasaan “Menyesal aku beli sini”.

Begitulah bila kita tengok org berjaya nampak best, nampak bagus, nampak senang, nampak indah.

Bila turn kita nak kena buat sendiri, baru kita rasa “Lecehnya… susahnya…!”

Tapi ingatlah, itu lah step yang dibuat oleh mereka yang dah sampai ke tempat yang kita nak tuju.

Yang cantik di Ikea, bukan kerja sekelip mata. Oleh itu kawal diri dan anak2, jangan duk henyak2 sangat kat sana tu.

#iReachPiration

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat