Impetigo/Kudis Buta Mudah Dijangkiti Pada Kanak-Kanak Di Nursery

Impetigo/Kudis Buta Mudah Dijangkiti Pada Kanak-Kanak Di Nursery

Impetigo adalah salah satu jangkitan kuman pada kulit yang biasa berlaku di kalangan kanak-kanak. Ia menyebabkan kulit menghasilkan lepuhan, luka yang cetek dan kerakan, terutama pada muka, leher, tangan, dan kawasan yang biasa ditutupi lampin.

Penyakit ini berpunca dari salah satu dua jenis bakteria, iaitu Staphylococcus aureus atau Streptococcus pyogenes. Terdapat satu lagi kuman yang jarang sekali menyebabkan jangkitan ini iaitu Methicillin Resistance Staphylococcus Aureus (MRSA).

Impetigo mudah terjadi pada kanak-kanak yang mempunyai kulit yang sensitive dan masalah kulit seperti ekzema, bekas gigitan serangga dan parut dari luka lama. Impetigo sangat mudah berjangkit, terutama di kalangan adik beradik yang tinggal serumah atau rakan sebaya yang tinggal dalam satu taska atau sekolah.

Ia merebak melalui sentuhan kulit atau barang-barang peribadi seperti seperti pakaian, tuala dan cadar katil. Oleh kerana impetigo ini menyebabkan kegatalan, maka kanak-kanak boleh menyebarkan jangkitan ini dengan menggaru menggunakan jari mereka dan kemudiannya menyentuh bahagian-bahagian lain badan mereka.

Maka, rutin mencuci muka dan tangan boleh memImpetigo/Kudis Buta Mudah DIjangkiti Pada Kanak Kanak Di NurseryImpetigo/Kudis Buta Mudah DIjangkiti Pada Kanak Kanak Di Nurseryantu mencegah impetigo berjangkit kepada kanak-kanak lain. Doktor biasanya boleh mendiagnosa impetigo berdasarkan ruam yang yang muncul. Impetigo biasanya dirawat sama ada dengan kream antibiotik atau pil/kapsul antibiotic.

sumber: drzubaidi

LUKA KERING CEPAT SEMBUH DENGAN RESVERATROL

Kandungan polifenol yang di dapati di dalam resveratrol adalah 50 kali lebih bertenaga berbanding Vitamin C dan Vitamin E. Antioksidan ini adalah anti radang yang sungguh kuat terhadap kulit, mengurangkan kesan pada kulit yang mempunyai masalah rosacea, eczema, psoriasis, dan juga masalah jerawat. Polifenols juga mampu mempercepatkan penyembuhan luka pada kulit bagi mengelakkan merebak yang seterusnya boleh mengakibatkan masalah alahan pula.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods )

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu