Nutriferon

Nutriferon

Jom kita tengok satu produk Shaklee yang terbaik untuk menjaga sistem imun badan kita. Memang satu produk yang hebat , kerana ianya tidak boleh didapati dimana-mana, formulasi interferon yang sangat istimewa, iaitu Nutriferon Shaklee 
antibodi badan

8 Manfaat Nutriferon

  1. Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari – ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.
  2. Melawan kanser dan tumor – interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.
  3. Melindungi dari influenza – ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.
  4. Meringankan tekanan dan kelesuan – membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.
  5. Melambatkan penuaan – formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.
  6. Mengurangkan infeksi oleh pesakit hepatitis B dan C – keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan, misalnya, kembung, mual, dan lain-lain muntah pesakit Hepatitis B dan C.
  7. Membantu masalah Menopous – Membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalah lain.
  8. Membantu masalah PMS – Terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala-gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing.

Apakah Simptom Kekurangan Interferon yang Terkandung dalam NutriFeron ?

Memang akan ada effect pada kita seperti badan lemah, cepat atau mudah kena virus selsema, demam dan batuk, alergik, mudah dijangkiti penyakit seperti hepatitis B dan; C, mudah kena kanser dan tumor. Ini adalah disebabkan oleh sistem imun yang lemah akibat daripada kekurangan nutrient yang mengalakkan penghasilan interferon secara semulajadi dalam badan kita

Siapa Yang Perlukan NutriFeron ?

  1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan sistem imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan
  2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara
  3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum
  4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti
  5. Individu yang diet mereka tidak optimum
  6. Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan
  7. Individu yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif
  8. Bayi yang menyusu susu ibu (ibu yang ambil)
  9. Kanak-kanak bawah 1 tahun-12 tahun boleh ambil mengikut dose yang disarankan (sedikit nutriferon anggaran hujung sudu kecil dan dicampur dengan air)
  10. Ibu menyusu boleh ambil, tetapi ibu hamil TIDAK boleh ambil NutriFeron
  11. Memang digalakkan ambil untuk mereka yang ada sakit autoimune (sekumpulan lebih daripada 100 jenis penyakit di mana sistem imun badan menyerang sel baik )

Kenapa Mesti Pilih Nutriferon Shaklee?

Dalam satu kajian makmal baru-baru ini, NutriFeron telah menunjukkan yang ia memberi kesan secara positif terhadap sel-sel pembunuh semulajadi (NK) – sokongan tambahan bagi penemuan hebat dalam sains sistem imun

  1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badansecara semulajadi yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon
  2. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon – Dr. Yasuhiko Kojima, imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon. Nutriferon daripada Shaklee adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US.
  3. Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik empat elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.
  4. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. NutriFeron mempunyai MACH, 1 campuran interferon daripada ekstrak tumbuhan yang telah dipatenkan formula ekslusifyang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl
  5. Disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di NutriFeron.
  6. Formula eksklusif dilindungi oleh tiga paten – Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.
  7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan, NutriFeron telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.

Testimonial Nutriferon 

petua tahan demam

1. Kulit Cantik

“Nak share creta my mum….Dia ada masalah kulit sejak awal tahun lepas…kulit kat kdua2 pipi…y mula nya mcm jerawat kecill..lama2 merebak hingga ke seluruh pipi…kulit muka dia da macam tbakar,radang n mgelupas2.bila kering lg nmpk cam luka2 gtu….mmg sngat kesian n sedih tgk mum sakit tu…da bnyak usaha jumpa pakar 4 5 org…ganti2 ubat…da suntik steroid lg….prubahan skjp…trus akn teruk blik..ada y btmbh teruk..sampai ada y ckp kena buatan org la apa la..Nauzubillah….sehingga la…sy btemu ngn shakllee n bg mum cuba Nutriferon& gla cpmplx ats recommnd Upline sy… Alhamdulillah….bru 1bulan…perubahan y sangat2 ketara pada Mum sy. kulit semakin kembali pada warna asal..xda da luka2 radang2 gtu…..sangat2 ketara ok…hope akan kekal…skg dia continue lg amik nutriferon”

2. Legakan Selsema

assalamualaikum…sape prnh cuba NUTRIFERON?sekadar berkongsi..beberapa bln kebelakangan ni,pg2 sy mesti akan bersin n selseme smpai berhingus2..so,pg smlm sy try amik NUTRIFERON.hanya satu sachet je sy amik early in d morning..alhamdulillah,pg td mmq dh xde selsema Inqsung..just bersin 2-3 kali tu ade la.:.mmg best…jom try…contact ur dealer n dptkan ur NUTRIFERON – immune booster skrg… 😉
sumber: vitaminsuci , faizsaaid

Order Nutriferon Sekarang

Berminat nak dapatkan produk Shaklee ? Boleh klik link di bawah untuk terus order dari shaklee. Kalau rasa nak tanya lagi, nak dapat lagi tips menarik, boleh sahaja hubungi kami terus. Jangan biarkan demam anda melarat, ambil Nutriferon sekarang.

013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu