Kanser Tahap 1 Boleh Merebak Ke Tahap 3 Dalam Masa 1 Minggu?

Kanser Tahap 1 Boleh Merebak Ke Tahap 3 Dalam Masa 1 Minggu?

“Kanser tahap 1 boleh membiak dari kanser Tahap 1 ke Tahap 3, hanya dalam tempoh seminggu. Menjelang hari ke lapan, kanser sudah terus ke Tahap 4!”

Berat hendak saya kongsikan hal ini. Namun demi semua wanita yang dikasihi, saya gagahkan mencatat. Ini adalah hal antara hidup dan mati.

KANSER TAHAP 1

Perhatikan angka-angka ini:
S – 33 tahun – kanser payudara
M – 32 tahun – kanser payudara
M – 35 tahun – kanser servik
E – 33 tahun – kanser kelenjar
Z – 44 tahun – kanser hati & servik
M – 40 tahun – kanser payudara & tulang

Catatan di atas adalah senarai rakan dan saudara yang dekat dalam hidup saya. Ditakdirkan mereka telah diduga serangan kanser. Mereka ini bekerjaya, mempunyai keluarga, ada suami dan anak-anak.

Satu hal penting perlu dicatat – mereka juga tidak culas membuat ujian kesihatan setiap enam bulan atau setahun sekali.

Daripada enam sahabat saya ini, dua orang sedang berjuang, mengharapkan sokongan untuk sembuh. Empat yang lain sudah pergi dulu daripada kita yang bakal menyusuli mereka.

Intipati tulisan ini sebenarnya hendak beritahu, semakin ramai wanita Malaysia mendapat kanser ketika usia muda. Mengapa?

Kata doktor, pemakanan dan corak pemakanan adalah antara punca kanser. Turut menyumbang ialah stres bekerja, kemurungan dan tidak ada masa merehatkan fikiran.

Kanser ini jahat, lagi kita murung lagi cepat selnya membiak.

Sepuluh peratus lagi punca kanser ialah kerana faktor keturunan.

Kerap membuat pemeriksaan ulangan setiap enam bulan atau setahun sekali, bukan boleh dipercayai seratus peratus.

Kanser tahap 1 boleh membiak dari Tahap 1 ke Tahap 3, hanya dalam tempoh seminggu. Menjelang hari ke lapan, kanser sudah terus ke Tahap 4!

Kawan, jika sayang sahabat wanita kita, jangan beratkan fikiran mereka. Mudahkan tugas mereka, tolong ringankan stres dia. Sumbangan itu walau nampak sikit namun besar impaknya. Tolonglah.

Nasihat kepada golongan suami, tolonglah ringankan stres isteri.

Anak-anak pula, tolong jangan serabutkan fikiran mak.
Kawan-kawan perempuan, jangan pentingkan diri sendiri dan sesakkan fikiran kawan lain dengan hal remeh-temeh.

 

Stress adalah punca kemurungan. Apabila murung, sel kenser akan bangkit bermaharajalela!

 

Terima kasih Drzubaidi HjAhmad. Komen Dr menginspirasikan tulisan ini. Kita tidak mahu lebih ramai lagi wanita menderita kanser pada usia muda. Elak kanser tahap 1 sekarang.

 

kredit : Sri Diah
BAGAIMANA MENGESAN KANSER TAHAP 1 LEBIH AWAL?

 

Strategi pengesanan awal kanser tahap 1 yang diterima pakai termasuk

 1. Pemeriksaan payu dara sendiri ( breast self-examination ) dan penyaringan mammogram berkala
 2. Pap smear
 3. Pemeriksaan kerandut zakar sendiri ( testicular self-examination) – untuk lelaki berusia 15 tahun
 4. Pemeriksaan prostat +/- aras serum asid phosphatase
 5. Ujian darah tahunan untuk mengesan antigen khusus prostat (prostate specific antigen ).
 6. Ujian darah najis okult ( fecal occult blood test ) atau ujian najis guaiak (stool guaiac testing) dan kolonoskopi (usia melebihi 50, atau lebih awal sekiranya terdapat faktor risiko)

MAKANAN-MAKANAN YANG BOLEH MENYEBABKAN KANSER

 1. Makanan yang di BBQ
 2. Makanan yang di goreng dengan lebih minyak seperti goreng pisang, keledek, kentang fries & wedges, kerepek.
 3. Daging yang dimasak dengan api atau suhu yang sangat tinggi.
 4. Makanan yang diawet , berlebihan garam atau nitrate. Contoh : makanan tin, telor & sayur masin, sausage, daging salai.
 5. Nasi yang disimpan lama. ( mengandungi aflatoksin )
 6. Makanan yang berkurangan serat dan tinggi lemak trans.
 7. Jangan makan roti yang telah berkulat dan roti yang disimpan lebih 2 hari dalam cuaca panas untuk mengelakkan kanser hati.
 8. Elakkan memakan seperti hati, buah pinggang dan otak lembu.
 9. Elakkan produk-produk tenusu kerana kebanyakkan lembu diberi suntikan Growth Hormon dimana Growth hormon ini menyokong kepada pengembangan kanser sel.
 10. Kurangkan makanan-makanan yang bergula.
 11. Kurangkan pengambilan makanan yang mengandungi MSG.

 

Bagaimana VIVIX Membantu Pesakit Kanser Dalam Memastikan Cukup Nutrisi untuk Kanser Tahap 1 ?

Kanser tahap 1

 

Kajian Ke Atas Resveratrol dan Vivix

Kajian mengenai resveratrol telah diterbitkan di dalam lebih 2000 jurnal dan kajian penerbitan antaranya oleh University Harvard, National Institute of Aging, National Cancer Institute dan National Cancer Institute of Science, termasuk beberapa kajian di antaranya:

Merencatkan gen kanser

Sebagai antioksidan yang kuat, resveratrol berupaya meneutralkan radikal bebas daripada terus merosakkan sel dan seterusnya ia merencatkan gen kanser.

Keupayaan menterbalikkan kesilapan DNA

Bersesuaian dengan fungsinya yang membantu memperbaiki DNA, resveratrol mampu mengurangkan kesilapan DNA sebanyak 60%. Ini merupakan pencapaian besar bagaimana resveratrol dapat memperlahankan proses penuaan.

Keupayaan sebagai anti kanser

Kajian ke atas resveratrol daripada Annals of the New York Academy of Sciences pada tahun 2011, menunjukkan resveratrol mempunyai kesan anti-kanser. Kajian yang dilakukan telah membuktikan resveratrol mempunyai peranan dalam mengawal sel kanser, sama ada mencegah pembentukan sel atau membantu dalam proses rawatan. Kebolehannya menghentikan sel kanser berkait rapat dengan fungsinya yang membunuh sel kanser tapi memelihara sel yang normal.

Terdapat Laporan daripada Biologi Kanser & Terapi pada tahun 2007, resveratol berkeupayaan bertindak menjejaskan semua peringkat karsinogenesis (proses dimana sel-sel normal menjadi sel-sel kanser).

Pada tahun 2008 pula di dalam jurnal Karsinogenesis, menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu pencegahan kanser prostat. Ini kemungkinan disebabkan oleh kesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen.

Terdapat beberapa kajian yang dijalankan ke atas fungsi resveratrol dan beberapa jenis kanser. Perlu dinyatakan di sini, kajian makmal bukanlah dibuat sehari dua atau dalam tempoh beberapa minggu, malah sebenarnya ia mengambil masa bertahun-tahun untuk mendapatkan hasil kajian.

Kanser usus


Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser usus

Kajian ke atas kanser usus dengan membandingkan kumpulan yang dikawal berbanding kumpulan yang diberikan pelbagai dos resveratrol yang pelbagai. Dos setinggi 100 nanogram/ml berkeupayaan merencatkan pertumbuhan sel kanser secara signifikan berbanding kumpulan kawalan dan dos yang lebih rendah.

Kanser payudara


Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser payudara

Kajian ke atas penghidap kanser payudara menunjukkan resveratrol merencat pertumbuhan sel secara signifikan dan menggalakkan kerencatan dan kematian sel dalam kanser payudara yang telah merebak.

Kanser peparu


Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser peparu

Kajian ke atas kanser paru-paru menunjukkan resveratrol dalam dos yang lebih tinggi (10mg/kg) mencegah pertumbuhan dan penyebaran sel kanser ke organ lain dan mengelakkan pertumbuhan salur darah baru kepada sel kanser.

Kanser Prostat


Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser prostat

Kajian ke atas kanser prostat menunjukkan resveratrol telah merencatkan pertumbuhan sel kanser prostat berdasarkan gambarajah histologi.

Menurut kajian yang dibuat oleh Universiti Perubatan Rush, kandungan resveratrol yang tinggi dalam Vivix membantu mengelakkan kerosakan tisu. Ini mungkin disebabkan tisu yang semakin baik dan sistem penahan sakit badan dapat berfungsi dengan lebih baik.

Ramuan Vivix telah terbukti memberi kesan positif terhadap empat mekanisme utama penyebab penuaan. 4 mekanisma utama penuaan selular:

 1. Kerosakan DNA – Vivix memelihara dan memulihara kerosakan DNA
 2. Pengawal Genetik (Fitrah) – Vivix memberi impak positif tehadap pengawal genetik dengan memperlahankan penuaan pada peringkat selular
 3. Penurunan Tenaga Selular – Mitochondria dalam sel tubuh kita menghasilkan tenaga (spark plug) – Ramuan Vivix merangsang biogenesis mitochondrin
 4. Penimbunan Protein AGE (Advanced glycation end products) – Vivix 10 kali lebih berkuasa berbanding resveratrol sahaja dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE.
 5. Resveratrol merupakan salah satu kandungan dalam Vivix yang telah dirujuk lebih daripada 2,000 penerbitan penyelidikan termasuk beberapa kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institute of Aging, National Cancer Institute, dan banyak lagi.

Kepada anda yang sedang menjalani rawatan kanser, merupakan pesakit kanser, bekas pesakit kanser (cancer survivor), mempunyai tanda-tanda atau simptom-simptom kanser, atau yang berisiko tinggi untuk mendapat kanser seperti mempunyai ibu bapa atau sejarah ahli keluarga yang pernah menghidapi kanser (setiap orang berisiko untuk dapat kanser), saya mencadangkan anda mendapatkan Vivix Shaklee untuk meningkatkan tahap kesihatan anda. Sebaik-baiknya adalah mencegah penyakit itu sebelum ia datang.Kita hanya berusaha merawat, Allah juga yang mengurniakan kesembuhan.

Testimonial Pesakit Kanser Yang Mengambil VIVIX

vivix rawat kanser

 

Amaran!!!

Vivix merupakan makanan tambahan yang membantu badan kita kuat dan badan kita sendiri yang melawan sel sel kanser . Jika anda dalam rawatan kimo, doktor , rawatan tersebut harus diteruskan sehingga doktor sendiri yang mengesahkan untuk anda stop kimo atau bebas kanser.

VIVIX bukan ubat…

Pengambilan VIVIX adalah paling terbaik sewaktu kita sihat. Vitamin bertujuan untuk mencegah sebelum kena.

kita mungkin sebenarnya dah 6 kali ada sel kanser tapi sel tersebut dapat ‘reverse’ semula. Dan mungkin kali ke-7 sel tersebut dah tak dapat reverse kembali..

Dan akhirnya merebak menjadi penyakit kanser

” Mengikut kajian orang kanser yang menjalani proses kemoterapi hanya 20% sahaja dapat di selamatkan”

Sebabnya kemoterapi akan membunuh sel kanser dan juga sel normal. Kesannya sistem imun badan akan jadi lemah dan badan pesakit akan menjadi tidak bermaya

Bagaimana Resveratrol dalam vivix mampu membunuh sel kanser sahaja tanpa menganggu sel normal malah akan meningkatkan lagi sistem imun dalam badan

Sebab dalam vivix ada 10x ganda antioxidant yang mampu membunuh sel kanser ”

~ Dr Haresh

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

 

 

 

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu