Kehidupan Kesihatan Makin Baik Dengan Produk Shaklee

Kehidupan Kesihatan Makin Baik Dengan Produk Shaklee

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE-6

TESTIMONI 28 : HASFANIDA RUSLI
*************************************

[KEHIDUPAN & KESIHATAN YANG SEMAKIN BAIK DENGAN #SHAKLEEEFFECT!]

Saya Hasfanida Rusli, berumur 36 tahun..

Kenal kak El (upline saya) sejak 2006.

Join shaklee dengan kak El 2012.

Sebelum tu, dah beli dah consume shaklee. Produk pertama ialah Leithin. Fikir nak kurus je dari dulu, kurusnya tidak 😂

Banyak episod Shaklee mengubah hidup saya. Dan saya jatuh cinta dengan Shaklee berkali-kali! .

a. Daripada HB 8 kepada HB13

Masa medical check up nak masuk kerja, masa tu dah trigger HB 10. Rendah. Doc suruh buat further test, nak cek ada talasemia ke tidak. Result shows bukan talasemia. Doc bagi iron untuk consume. Ingat lagi, mahal weh, kerja belum ada bayar la RM300, pakai duit simpanan biasiswa. Dah ada details chek up baru boleh fly to Miri, my 1st posting. Sebenarnya, mmg dari universiti, jenis yg selalu nak pitam, sakit kepala kalau cuaca panas. Uni pun kat Trono, tempat panas 😅

Samalah di Miri pun, pantang sakit kepala, panadol la ubatnya. Mak pun dh hafal rutin sakit kepala masa panas terik ni. Pernah satu masa, nak renew offshore safety pasport, doc tak lepaskan, sbb HB too low katanya. Boleh pitam dan pengsan tiba2. Kenal dengan kak El, kak El suggest Vitalea, masa tu kita consume Vivix and Colagen (nak yg set cantik je 😂😆), niat nak konsisten makan sbb nk kawen. Only in 2014, HB reading dh cantik 13, sbb niat nak kahwin and makan konsisten selama 6 bulan. Sebelum tu selalu culas. HB 13 menten hingga kini, sakit kepala tiada muncul lagi. ❤

b. Knee injury

Kita ni atlet sukan kat Miri tu (kunun). Semua games kita sapu, netball, volleyball, badminton, squash and masa main satu game netball tu, terjatuh. Camne ntah terseliuh, mmg knee tu problem la sejak kejadian. Sakit sgt especially naik tangga, takleh berlari sgt jadi tak boleh nk main netball. Alhamdulillah ada Advance Join Health (AJHT). Makan ni secara konsisten, boleh berlari ok!! Seronok bukan kepalang dpt lepaskan gian, main netball 😆

c. Daripada 74kg kepada 64kg (to date, target 59kg)

Dari kecil, tak pernah berat jatuh bawah 70kg. Program detox ni memberi sinar baru pada saya. Tak sangka dpt turun pada 64kg semua dan sepantas ini. 64kg tu berat saya masa darjah 5 tu. Tulah, pengalaman obes dari dulu 😢 selepas detox, rerasa energy meningkat, kulit makin flawless (ada Youth pulak tu), tiada masalah komplikasi kesihatan lain, alhamdulillah. 😍 Sebab tu jugakla, saya menjadi Coach Detox, nak sharekan pengalaman sihat bersama Shaklee melalui Program Detox.

Terima kasih Shaklee!

#supermomshakleestory
#ht3s8
#mychampioncircle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.