Kenapa Saya Kekal Buat Shaklee ?

Kenapa Saya Kekal Buat Shaklee ?

Assalamualaikum semua

Baru2 ni ada sorang sideline tanya…. apa yg buat saya bertahan dlm biz ni. Tak de tukar2 biz ke nak wat biz lain ke…

Agak2 apa sy jawab?

Pertama, Sbb takde produk lain sehebat Shaklee.
Kedua, takde biz lain sebagus Shaklee.

Kat luar sana mmg ada macam2 produk yg senang nak terjual. Produk timbang kilo pakai sehari putih seminggu…. produk sapu2 terus kurus… produk viral sedap di mulut sel badan merana… semua tu senang giler nak jual. Org suka kot. Kalo bukak IG or FB yg cerita psl makanan… fuh mcm2 benda berlapis2.

Benda2 gitu mmg senang nak jual.

Tapi…. DOES IT WORTH?

Berbaloi ke menyumbang kepada mcm2 penyakit rakyat Malaysia mmg dh sedia makan pun tak seimbang ni?

Berbaloi ke kita berduit tapi yg dpt manfaat tu kita sorang je, kastemer berdepan dgn risiko mcm2 masalah kesihatan.

Bg saya tak berbaloi…

Bisnes ni bkn utk kita buat duit semata2… tp nk bantu selesaikan masalah masyarakat.

Hanya dgn sekecil2 ajak org tukar gaya hidup sihat, makan supplements, jaga pemakanan… itu sebenarnya besar impact dia.

Nak buat benda tu… mmg susah. Lambat. Dan kena banyak2 sabar.

Coz kita nak bina asset yg bukan je bantu kita hidup selesa di dunia tp jugak selepas kita mati.

Bina asset bkn senang.

Tak mudah.. tp bila kita letak CINTA, kita takkan rasa susah.

Sbb tu org2 lama biasa sebut ‘JATUH CINTA DGN SHAKLEE’. Coz bila kita jatuh cinta, kita akan sanggup buat apa saja, dan sabar…

Mcm kita cinta keluarga kita. Kita sanggup buat apa saja demi keluarga kita.

Tp kalau tak cinta.. semua benda rasa susah. Buat benda yg ptt buat pun rasa susah. Kalau tak cintakan seseorang, tgk muka pun taknak. Kalau tak cinta biz Shaklee… sebut pun tak mau. Tp bila kita cinta, kita asyik nak cakaaaaaap je psl Shaklee… sbb kita cinta.

Bila kita tak cinta, org kata benda buruk, kita join sekali. Tp bila kita cinta, kita akan pertahankan.

Saya rasa cinta sy pd Shaklee ada basis yg sgt kuat. Company yg kukuh dan ada reputasi tu satu. Dan produk dia of course… sape2 yg kenal Shaklee pasti jatuh hati. Landmark study, all the journals… tak tergamak kot nak promote benda lain.

Jadi itulah yg saya ckp pd sideline tu…

~Master Lyna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat
Powered by