Keputihan Teruk Bunuh Sperma. Sebab Itu Susah Hamil?

Keputihan Teruk Bunuh Sperma. Sebab Itu Susah Hamil?

Menurut Illinois Department of Public Health, bakteria atau kulat yang menyebabkan keputihan teruk itu mampu ‘menyerang’ tiub fallopio dan uterus seseorang wanita yang dijangkiti keputihan.

Kesan daripada itu ia boleh membawa kepada kesukaran untuk seseorang wanita yang dijangkiti keputihan untuk hamil. Ia menjadikan sistem tubuh seseorang wanita itu tidak subur dan akan menyebabkan risiko kehamilan ektopik (ectopic pregnancy).

Bagaimana Keputihan Mengganggu Kesuburan?

Bakteria atau kulat yang menyebabkan keputihan akan menyerap masuk ke dalam faraj seterusnya menyerang kawasan penghasilan ovum. Apabila kawasan atau kilang ini terganggu, sudah pasti ovum yang terhasil mempunyai masalah dari segi keabnormalan. Ovum yang tidak normal tidak akan mampu bertahan lama atau boleh dikategorikan sebagai cacat.

Yang keduanya, keputihan yang terhasil menyebabkan penyumbatan berlaku pada leher faraj. Sperma akan berhadapan kesukaran untuk menembusi leher faraj sekiranya terdapat keputihan yang banyak. Selain itu, kulat atau bakteria yang ada di sekitar faraj juga boleh mengganggu kualiti sperma yang memasuki faraj.

 

Tips Merawat Keputihan

 

1) Jangan sesekali terus menyarungkan seluar dalam anda sebaik sahaja selesai buang air besar atau air kecil kerana ia boleh menyebabkan jangkitan kuman dan keputihan teruk.

2) Gunakan tuala wanita jenis pakai basuh (cloth pad) semasa datang haid kerana ia bersifat semulajadi dan bebas kimia.

Sekiranya anda sedang mengalami keputihan, elakkan guna pantyliner pakai buang kerana ia boleh mengeruhkan lagi keadaan.

3) Guna pencuci wanita sebanyak 2 kali sehari sahaja setiap hari. Jangan guna secara kerap kerana penggunaan yang kerap boleh menyebabkan PH pada faraj tidak seimbang.

Sebaiknya gunakan pencuci wanita dari sumber sireh kerana sireh dapat merawat masalah keputihan teruk sejak zaman dahulu lagi.

Menurut kajian, 90% wanita sangat malas untuk merawat keputihan dengan mengamalkan petua. Dengan kesibukan bekerja dan rumahtangga, tentu sekali banyak halangan untuk mengamalkan petua dengan konsisten sehingga masalah benar-benar hilang.

 

Keputihan Berketul ketul , berbau Busuk kini tiada lagi

 

 

keputihan teruk

keputihan teruk

keputihan teruk

keputihan teruk

Harga 1 botol ALFALFA hanya RM60.95 untuk 330biji

Period Tak Teratur Sebab tu Susah nak Hamil? Cecair Kesuburan sikit ?

 

keputihan teruk

keputihan teruk

keputihan teruk

keputihan teruk

Bagaimana GLA Complex membantu anda untuk cepat hamil?

GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1. Lihat video di bawah untuk penerangan bagaimana suplemen shaklee membantu merawat keputihan.

GLA BANTU BANYAKKAN CECAIR SUBUR

GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur.

Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.

Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 ^__^Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezekia anak, cuba periksa cecair serviks anda.

Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.

Berapa Harga 1 botol GLA ini?

keputihan teruk

GLA : 1 botol hanya RM96.73 sahaja

SET VITAMIN KEPUTIHAN & CEPAT HAMIL INI HANYA RM157.68

nak harga SPECIAL tak?

Jika anda beli 2 vitamin ni..nikmati harga SPECIAL iaitu hanya RM149 sahaja .

 

CARA ORDER VITAMIN INI UNTUK KEPUTIHAN TERUK & NAK CEPAT HAMIL

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Shaklee Certified Product Trainer
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

This Post Has 2 Comments

  1. Keputihan mesti diatasi dengan segera melalui pengambilan Vivix

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu