KERJA TAK IKUT GAJI SETIMPAL MEMANG MERANA

KERJA TAK IKUT GAJI SETIMPAL MEMANG MERANA

Memang dilema, bila dengar tajuk macam ni. Korang rasa adil tak buat kerja, tapi tak setimpal dengan gaji korang ? Adakah korang mengeluh terus sampai rasa, weih, gaji aku banyak nih, tapi kerja macam orang gile. Adui, memang tak boleh elak. Memang sakit kalau kerja tak ikut gaji. BUlan-bulan boleh merana jadi muflis muda dan sebagainya.

Kerja Tak Ikut Gaji ?

Ye itu memang korang yang akan komplen, mungkin aku jugak masa kerja dulu, suka komplen gaji tak cukup, tak setimpal dan sebagainya. Hingga menjerat semua ahli keluarga, dah lah ada sifat sedikit boros, hutang sana sini, dan akhirnya merana sepanjang hayat. tapi ada orang nasib dia baik, dia kerja macam tuh je, gaji lebih dari biasa, tak rasa dia buat kerja pun, hahaha. Kerja sektor mana tuh, korang pun boleh agaklah kan ?

Sanggup Buat Part-Time ?

Ye, kalau korang rajin, memang korang akan buat gila-gila,sampai satu tahap korangboleh berhenti kerja, fokus buat kerja part time tuh tadi. Hahha, nak jadikan cerita nih, kerja part time tuh pulak, kerja yang ikut pada sales, kalau ko rajin, ada harapan dapat lebih, tapi kalau malas, ko pulak salahkan member ko, jawabnya hadaplah boss, walaupun tak suka.

Tidur Pun Boleh Buat Duit ?

Ye, ini betul betul untuk yang nak berjaya, mesti ada sistem, nak buat part-time nak bina asasyang berjaya, mesti ada sistem yang mantap. kalau tak mantap, tak automate, banyak masa terbuang, dan benda nih yang kita taknak. Tapi kalau korang rasa nak sistem tidur pun boleh buat duit, inilah masanya korang kena bertindak dari sekarang !!!

Kerja Tak Ikut Gaji ? Jom Buat Shaklee

Soalan pertama yang biasa sangat orang cakap, weih ada masa ke nak buat semua part time nih ? Hahha, ini soalan panas nih, nak lagi panas, weih business shaklee ni laku ke ? Aku tengok ramai je buat, hmm, macam-macam lagilah persoalan, weih aku jadi downline ko nih, aku boleh kaya ke ? Ni dah tiga soalan, jom aku jawab satu-satu soalaan nih.

  • Masa boleh diurus – nak tahu tak ? masa korang boleh urus, sebab tuh, kalau ko join team kitorang, yang ada upline super duper hebat, diorang akan ajar, eh aku sendiri boleh ajar macam – mana nak buat supaya korang urus masa dengan baik, sampai tak kantoi main facebook kat ofis, tapi sales dan promotion tengah jalan sendiri.
  • Business ni dah hampir 60 tahun – hahahha, business ni antara yang laku, sebab syarikat dia kukuh produk dia lagilah sangat bagus, kalau kena dengan teknik marketing yang betul , ko takkan percaya mudahnya nak jual produk shaklee, dan ko tak perlu risau pasal produk macam goreng pisang panas yang tumbuh bak cendawan di luar sana
  • Dowline lagi kaya dari Upline – hakikat business shaklee, tak pernah ada upline yang sentiasa kaya. Downline kitorang bonus lagi banyak dari kitorang, hahahah, sebab business, siapa usaha, dia dapat, siapa malas, tak efektif, dia akan sengsara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.