DIET DIET SIHAT

Sihat Dengan Diet Yang Sihat

Kesan Puasa Gula Badan Jadi Lemah ?

Kesan Puasa Gula Badan Jadi Lemah ?

Rasa pendek pula hari ni 😅 Lepas je meeting dgn Master Ainul tadi saya terus balik dan 😴 agak pelik ni kenapa sangat2 lesu since semalam. Lesu tu bukan fizikal je, siap pemikiran pun blur. Tengok WhatsApp pun tak ada kuasa nak reply.

Lalu saya refer Coach Gula Puteri Yusof, tanda-tanda sugar withdrawal. Kisahnya dah 3 hari saya cut gula totally. Biasa saya mmg tak ambil gula, tapi ada lah yang tak boleh nak elak. Tapi kali ni memang cut terus.

Kak Put kata hari ke-3 adalah peak withdrawal. Aduh, patutlah… macam lumpuh seluruh sistem badan. Rasa penat sangat-sangat & nak fikir pasal kerja pun tak larat. Kak Put advise makan kurma & minum Cinch Tea. Yess, Cinch Tea ni memang my favourite. Dan juga tambahkan intake Omega Guard dgn B Complex. Alhamdulillah by petang dah rasa OK sikit.

Korang yang pernah puasa gula, ada experience simptom sugar withdrawal yang macamana?

Marilah kongsi dgn saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.