Kalsium Ketika Hamil ? Penting ke ?

Tak dapat dinafikan, pengambilan kalsium amat penting bagi semua masyarakat kita. Budak budak nak membesar perlukan kalsium, orang dewasa pun perlukan kalsium untuk sihat dan

Kenapa Ramai Gilakan Vitamin Cinta ?

Apa itu vitamin Cinta ? Bagus sangat ke sampai ramai yang nak guna vitamin nih ? Tapi jangan tak tahu, kehebatan set vitamin shaklee yang

13 Makanan Yang Membakar Lemak

Alhamdulillah, sempat lagi saya update blog hari ni, saya nak share sedikit tips ringkas makanan yang membantu kita semua membakar lemak. Ingat ye, nak bakar

Apa Itu Indeks Glisemik ?

Indeks glisemik (GI) adalah satu ukuran yang menunjukkan kelajuan dan intensiti tinggi tahap glukosa (gula) dalam darah selepas makan makanan tertentu. Glukosa, yang kebanyakannya mendapat

Meningkatkan Memori Anda Dengan Lesitin

Adakah ingatan anda kelihatan kabur pada masa-masa? Adakah anda mempunyai kesukaran mengingat muka, fakta, tarikh, atau nombor? Adakah anda mengalami masalah daya ingatan apabila minda

Diet Kopi

Orang kata minum kopi bagus lagi dari minum teh kalau nak diet, sebab tu kekadang tengok orang minum kopi ni badan kurus, walaupun sebenarnya tak

Energizing Soy Protein

Pentingkah Protein ? Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas

Alahan Ketika Hamil

BERPANTANG ketika hamil ? Mungkin ada beranggapan ia hanya menyusahkan atau tidak masuk akal tetapi tahukah anda, sesetengah orang terpaksa berpantang sepanjang hayatnya terutama ketika

Alfalfa : Pencuci Keseluruhan Tubuh

Bila nak bercerita tentang pencuci keseluruhan tubuh, boleh je cuci pakai sabun mandi. Hehehe, tapi yang ni lain, kalau nak cuci badan, nak cuci betul

Jerawat ? Tak Suka !!

Jerawat merupakan perkara yang biasa berlaku pada remaja yang akhir baligh disebabkan oleh perubahan hormon badan. Bagaimanapun jerawat yang teruk mungkin disebabkan oleh pelbagai sebab

Close Menu