12 Cara Menjaga Kesihatan Mental

Setiap otak berubah mengikut umur, dan fungsi mental berubah bersama-sama dengan ia. Penurunan mental adalah perkara biasa, dan ia adalah salah satu akibat paling ditakuti

7 Manfaat Minyak Kelapa Untuk Kesihatan

Mungkin kita semua cucu~cicit dah mengetahui bahawa pokok kelapa yang terkenal dalam kehidupan orang Melayu sejak temurun adalah sejenis pohon yang banyak kegunaannya. Namun buah

7 Cara Meluangkan Masa Bersama Keluarga

Banyak faedah dan kelebihan jika kita luangkan sedikit masa berkualiti dalam mengeratkan hubungan kekeluargaan. Berikut adalah 7 cara untuk anda meluangkan masa yang berkuali bersama

Minuman Untuk Kuruskan Badan

Best dan sedap, itulah minuman yang nak share dengan korang hari ini. minuman yang membantu korang nak kuruskan badan, dengan sihat dan berjaya. oklah, sambil

Cara Banyakkan Susu Walaupun Diet

Selamat pagi semua. Ada satu pertanyaan menarik. Boleh ke kita diet masa breastfeed anak kita? Itu satu soalan, lagi soalan, bolehke susu banyak kalau tengah

Kenapa Tak Boleh Gemuk ?

Banyak sebab kita tak boleh gemuk, hmmm, ada yang kata gemuk takpa janji sihat. Tapi tulah pasal, sebenarnya bila gemuk memang tak sihat, dan boleh

Khasiat Palm Sugar Atau Gula Merah

Palm sugar/gula merah merupakan gula dari samada pokok kelapa atau pokok sagu/rumbia. Jika berasal dari pokok rumbia, ia disebut arenga palm sugar. Jika berasal dari

8 Faedah Berjalan Kaki Cepat

Terbaca satu artikel menarik tentang jalan kaki cepat. Boleh membantu mengurangkan risiko penyakit yang bahaya. jom baca 8 faedah terbaik jalan kaki cepat atau brisk

10 Kebaikan Kalium

Salam sejahtera semua pembaca yang setia lagi dimuliakan. jom kita share sikit pasal khasiat Kalium atau nama glamer orang putihnya Potassium. Hoo, biasakan dengar potassium

10 Sebab Diet GAGAL !!!

Selamat pagi semua. jom hari ni kita tengok beberapa sebab penting kenapa diet kita gagal. hmm, memang semua orang nak diet, nak jaga makan, nak

Apa Itu Lecithin ?

Asasnya, lecithin berfungsi sebagai ‘pemecah lemak’ (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya. Kandungan Lecithin Asid Linoleik

Petua Banyakkan Susu Badan

Terdapat beberapa sebab berlakunya keadaan dimana ibu merasakan susu yang dihasilkan semakin berkurangan. Keadaan ini mungkin disebabkan si ibu tidak memulakan penyusuan awal atau tidak

Close Menu