Kos IVF Di Malaysia Untuk Pasangan Inginkan Zuriat

Kos IVF Di Malaysia Untuk Pasangan Inginkan Zuriat

Kos IVF di Malaysia mahal ?

Tapi demi anak adalah anugerah yang tidak ternilai kepada pasangan suami isteri kerana kehadiran mereka menambat kasih sayang dan mewarisi keturunan.

Namun tidak semua pasangan suami isteri dianugerahkan dengan cahaya mata walaupun pelbagai diusahakan dilakukan dan begitu banyak belanja dikeluarkan untuk rawatan kos ivf.

Secara amnya, kira-kira 10 hingga 15 peratus pasangan yang telah berkahwin di negara ini menghadapi kesukaran mendapatkan zuriat disebabkan masalah kesuburan.

Malah dianggarkan kira-kira 15 peratus kes baru yang datang untuk mendapatkan rawatan di klinik-klinik ginekologi di seluruh negara adalah berkaitan masalah itu.

KOS IVF MAHAL ?

Sebanyak 40 peratus daripada mereka memerlukan rawatan menggunakan teknik reproduktif bantuan (ART) iaitu merangkumi Superovulation and Intrauterina Insemination (IUI), In- Vitro Fertilisation (IVF) dan Intracytoplasmic Spem Injection (ICSI).

Begitupun, tidak ramai menyedari Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) di sini, telah mempunyai pusat rawatan ini yang mula beroperasi pada 2009.

Ia suatu pusat yang sangat baru usianya namun telah mulai menunjukkan kadar kejayaan membanggakan bagi membantu pasangan suami isteri menggapai impian mereka.

Klinik Reproduktif HSNZ melalui kaedah IVF atau lebih dikenali sebagai kaedah bayi tabung uji kini berjaya meningkatkan kadar kejayaan mengandung kepada 35 peratus berbanding hanya 15 peratus ketika ia diperkenalkan pada 2009.

Katanya, kejayaan HSNZ dalam menghasilkan bayi tabung uji sehingga tahap itu amat membanggakan memandangkan kebanyakan pusat perubatan pakar yang lebih lama dalam bidang itu hanya mencatat pencapaian 40 peratus.

Kaedah persenyawaan dalam tabung uji adalah dengan menyatukan benih ibu dan benih bapa dan kemudian dimasukkan semula ke dalam rahim ibu.

Anggaran kos ivf lebih rendah sekitar RM3,000 hingga RM5,000 berbanding hospital swasta antara RM15,000 hingga RM250,000.

sumber: utusan

RESVERATROL ALTERNATIF KEPADA KOS IVF YANG MAHAL ?

Jika anda rasa kos ivf sangat mahal, anda boleh cuba diet resveratrol.

Apa yang penting untuk anda tahu, Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain.

Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah “Oxidative Damage”.

Dengan kata yang mudah, lebih banyak oxidative damage lebih banyak sel menjadi rosak, begitulah sebaliknya.

Fungsi Resveratrol itu tadi juga adalah melindungi telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada oxidate damage.

Apabila telur yang ‘dilindungi’ ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk SURVIVE, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN.

Resveratrol mempunyai salah satu mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal.

Kesimpulannya, resveratrol juga membantu meningkatkan kesihatan lelaki dan wanita dengan meningkatkan lagi kualiti benih telur, memanjangkan jangka hayat telur dan sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyawakan.

Resveratrol memberi tenaga kepada mitokondrion sperma.

Bila sperma bertenaga ianya boleh bergerak aktif ke arah ovum untuk proses persenyawaan.

Bagi lelaki yang ada masalah mati pucuk pula, resveratrol meningkatkan pengeluaran nitrik oksida.

Nitrik oksida ni membantu salur darah di bahagian alat sulit lelaki mengembang dan memudahkan laluan di bahagian itu tidak lagi tersumbat.

Jika viagra boleh  mengembangkan salur darah yang kecil aje, tapi resveratrol  boleh buat lebih dari itu sehingga ke arteri.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol.

Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol

Sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis.

Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods )

akirnya dapat anak pertama selepas minum vivix shaklee

PENGALAMAN WANITA INI MENDAPATKAN ZURIAT DENGAN KOS YANG LEBIH MURAH

Rasa bersalah pulak bila tak kongsi mengenai produk promo bulan ni iaitu > VIVIX

Vivix ni antara supplement Shaklee yang jadi fav nana forever and ever,.

Sebabnya ofcourse Vivix dah banyak beri kesan pada kesihatan nana dan keluarga.

Buat diri nana sendiri, seperti semua sedia maklum, nana sendiri sudah berkahwin hampir 3 tahun tetapi belum dikumiakan zuriat..

Dan nana diberi satu tips oleh seorang rakan dalam Shaklee untuk amalkan Vivix secara konsisten dengan dose tertentu untuk tujuan memperbaiki sel tubuh badan supaya bila sel badan sihat, organ sihat (rahim sihat) dan seterusnya InshaAllah mudah untuk conceive.

Dan Alhamdulillah, setelah beberapa lama amalkan Vivix secara konsisten,

Thats why untuk customer nana yang sedang cuba untuk hamil, nana sentiasa kongsikan akan kebaikan Vivix ini untuk kesuburan..

Kerana ianya bertindak untuk memperbaiki sel dan DNA badan kita. Bila sel sihat, organ pun sihat.. Dan InshaAllah lebih tinggi peluang untuk hamil..

Bagi nana, ikhtiar dengan Vivix jauh lebih murah berbanding rawatan kesuburan seperti IUI, IVF dan sebagainya.

Biarlah kjta usaha yang terbaik untuk mendapat zuriat sebagai tanda kita sendlri bersedia menerima tanggungjawab dan amanah Allah ni..

Untuk mereka yang masih menanti kehadiran zuriat, cubalah ikhtiar dengan Vivix..

InshaAllah dengan izin Allah, tak lama lagi anda juga bakal terima khabar gembira ini.. InshaAllah aminn.

PENANTIAN SEPULUH TAHUN UNTUK MENDAPATKAN ANAK KEDUA

Assalamualaikum. Saya Daud Mohamad. Berumur 33 tahun, telah berkahwin 11 tahun yang lalu dan dikurniakan seorang anak kini berumur 10 tahun.

Setiap kali berjumpa dengan adik beradik dan saudara mara. Soalan yang pertama ditanya mesti soal anak. Bila lagi nak tambah anak? Takkan sorang je? Merancang ke?

Fuh sabar je lah yang tanya tu tak fikir langsung perasaan orang. Kesian kat isteri saya jadi stress bila orang tanya macam tu. Kadang-kadang yang tanya tu tak tengok batang hidung sendiri. Sebab ada yang tanya tu anak dia sendiri dah lama kahwin tapi masih belum dikurniakan anak. Emm tak tau nak cakap apa kan.

Jawapan yang biasa saya berikan “belum ada rezeki lagi dan Allah sebaik-baik perancang”. Saya dan isteri dah buat pemeriksaan doktor masing-masing tiada masalah.

Sebelum ni isteri makan produk Shaklee tak konsisten. Alhamdulillah sejak saya suruh wife minum Vivix konsisten selama sebulan lebih dan saya juga turut minum sekali. Akhirnya wife saya berjaya hamil setelah 10 tahun menunggu. Masa wife kata period tak datang lagi terus dia suruh saya beli pregnancy test. Alhamdulillah positif asbab minum Vivix dan semuanya dengan Izin Allah juga.

Berkat kesabaran dan doa yang tak pernah putus. InsyaAllah kami bakal menimang cahaya mata yang kedua pada bulan Julai 2017 nanti. Kini kandungan isteri saya dah 4 bulan lebih. Moga segalanya dipermudahkan.

Bagi mereka yang belum dikurniakan anak. Cubalah Vivix sebagai ikhtiar.

Vivix ni berfungsi untuk memperbaiki sel-sel tubuh kita yang rosak akibat dari pemakanan yang tak seimbang, radikal bebas dan gaya hidup yang tidak sihat.

InsyaAllah apabila sel-sel tubuh kita elok, kesihatan kita bertambah baik. Dan pengambilan Vivix dapat membantu meningkatkan kesihatan kita secara menyeluruh. InsyaAllah. Alhamdulillah. Inilah Shaklee Effect saya.

CARA NAK ORDER VIVIX

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya

Ainul Mustafa  013-3612717

atau klik icon di bawan ini.

kos ivf

ATAU

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu