Legasi Shaklee Untuk Anak Cucu

Legasi Shaklee Untuk Anak Cucu

BUILT TO LAST

Ayahanda join biz shaklee Dec 1991..niat utk bina legasi anak cucu.

Masa tu Amer Roslan di alam roh lg..dia dlm alam rahim Umi dah pun amik supplement shaklee..lupa nk share yg umi susah conceive..kami usaha pelbagai kaedah..akhirnye kami istiqomah dgn Gla(masa tu supply dari Singapura) slma 6 bln bsama products shaklee yg lain..sejak kecil umur sekitar 3 bln lebih dia dah amik ESP dlm susunye.

Dia mbesar dlm suasana biz shaklee..hadiri meeting dan seminar..pergi conferences sejak dari kecil..

Kadang2 bila ujian menimpa kite kelam kabut lantas cabut buat biz lain..mcmmana nk wariskn empayar biz klu kite asyik dok bertukar kapal(syarikat).

Kdg2 bila tak grow salahkn syarikat,kata upline tak power dsb..tapi hakikat sebenar diri sendiri yg tak setia dan sentiasa merungut.

Mmang masa biz memuncak sume hepy..tp ujian bila bonus semakin kecil..atau ada sedikit masalah trus tukar haluan.

Selama hampir 30thn dlm biz ni saja ayahanda dpt lihat rencam perangai dan ragam manusia.

Kami hadapi ujian yg lebih getir..vita lea pernah 4 thn hilang di kaunter sbb lambat dpt kkm approval..upline kami hilang lantas mggoda anak buah yg paling teruk syarikat di gantung sbln..wpun keadaan ribut dan genting kami tetap yakin dgn masa dpn shaklee.

Sedikit kjayaan kami ni adalah anugerah sebuah kesetiaan..

Kami amat mghargai leaders kami yg lme btahan dlm biz ni wpun hadapi pelbagai cubaan.

Mereka yg berada lebih dari 5,10,15,20 thn adalah bukti kekukuhan yg biz ni mampu di warisi.

Klu di US biz shaklee telah di warisi oleh 4 generasi..nape kite di Malaysia cpt sgt jemu??
“Ku sangka panas hingga ke ptg rupanye ribut petir di tgh hari..”

Kemanisan kjayaan dpt di rasai jika kite mampu lalui segala ujian..

Hanya yg terpilih sanggup bertahan dlm biz ni..anda perlu lihat masters yg bjaya wpun baru bjuang..usah lihat yg kecundang di tgh jln.

Ayahanda doakn agar Allah kurniakn kkuatan dan tetapkn kaki serta hati utk istiqomah dlm pjuangan mbantu insan capai impian mereka sekaligus mewariskn empayar biz ni pd anak2 cucu yg di kasihi.

Aamiin Ya Rabb!!

Salam 4 rakaat dari Kemensah Heights.

#builtToLast
#binaWarisan
#istiqomah
#kuasaBertahan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat