Luka Berlubang Akibat Kencing Manis Bercantum Selepas Ambil Vivix

Luka Berlubang Akibat Kencing Manis Bercantum Selepas Ambil Vivix

Luka Berlubang Akibat Kencing Manis Susah nak Baik kenapa?

Bagi pesakit kencing manis, luka ibarat satu ‘sumpahan’ dan perlu dielak. Meskipun kecederaan dialami sekecil luka melepuh ketika mengenakan sepatu, ia boleh menjadi komplikasi rumit termasuklah kehilangan anggota bahagian berkenaan.

Dalam istilah perubatan menerangkan implikasinya pada kaki ini merujuk kepada ‘kaki diabetes’ iaitu apabila aliran darah ke kaki sering terganggu akhirnya menimbulkan penyakit pembuluh darah periferal pada kaki. Pembuluh darah ini menyempit kerana adanya timbunan lemak.

Namun, penderita diabetes tidak dapat merasakan sakit atau panas akibat keadaan itu. Ini akan menyebabkan mereka tidak sedar luka yang dialami menjadi besar dan mendapat jangkitan. Jika tidak diberi perhatian dan rawatan secepat mungkin, jangkitan ini boleh merebak ke bahagian tisu sehingga sukar dirawat. Kegagalan mengawal paras gula dalam darah juga akan menyukarkan rawatan dan penyembuhan luka.

Kesannya, tisu akan menjadi hitam dan mati (dipanggil gangren). Biasanya dalam keadaan serius dan untuk menyelamatkan nyawa pesakit, doktor terpaksa membuang (memotong) kaki yang terjejas. Apabila luka pada kaki dijangkiti kuman, penderita diabetes berisiko 25 kali ganda untuk kehilangan kaki mereka.

Luka Berlubang Akibat Kencing Manis Bercantum Selepas Ambil 4 Botol Vivix

Luka Berlubang Akibat Kencing Manis Bercantum Selepas Ambil Vivix

 

KANDUNGAN RESVERATROL DALAM VIVIX BANTU PESAKIT KENCING MANIS

Penyakit diabetis memang banyak kesan buruk dia kan?bagaimana resveratrol yang kaya di dalam vivix shaklee bantu kencing manis lebih terkawal??

1) Memperlahankan / mengurangkan sindrom resistansi insulin (sindrom metabolik)

2) Membantu kawalan tahap gula dalam darah

3) Meningkatkan sensitiviti badan pesakit diabetis terhadap hormon insulin. Resveratrol dapat membantu badan kita kembali sensitif terhadap insulin dan ia mebantu mengurangkan tahap hormon insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.

4) Membantu badan memulihkan luka lebih cepat

5) Memperlahankan penghasilan Protein AGE. Makanan yang rendah indeks glisemik bagus untuk penghidap kencing manis. Paras gula akan lebih stabil & badan lebih bertenaga.

6) Membantu badan lebih bertenaga dan atasi kelesuan

kandungan RESVERATROL dalam vivix banyak membantu cust yg ada kencing manis alhamdulillah bacaan kencing manis sangat terkawal selepas konsisten ambil VIVIX tau!
.
Vivix bukan UBAT ye. Tapi bantu lengkapkan nutrisi dalam badan kita

Luka Berlubang Akibat Kencing Manis Bercantum Selepas Ambil Vivix

Bagaimana nak Order Set vitamin ini?

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat
Powered by