Malas Dan Penat ? Macam Mana Nak Kaya !!!

Malas Dan Penat ? Macam Mana Nak Kaya !!!

Korang pernah rasa tak ada penyakit malas ? lepastu ada penyakit penat ? Memang teruk perangai tuh. Kalau sekali sekala, biasalah, sebab hidup ni ada naik turun. Tapi kalau asyik malas je sebab penat, bahaya  tuh. Jadi berubat cepat, kalau malas, macam mana nak kaya, kerja  pun malas. Adui. pening.

Kalau korang baca entry sebelum nih, kena faham penyakit penat nih ada macam-macam. Kalau ada SLE tuh lagilah jaga jaga, lepas tuh pulak penyakit tibi, kencing manis, dan penyakit kritikal yang lain. Tapi tengok jugaklah, kalau asyik minum kopi je pun, tak bagus  jugak. Punca cepat penat nih ada kitorang tulis  kat bawah nih.

  1. Tidak cukup tidur
  2. Tidak cukup tenaga
  3. Tidak Ambil Sarapan Pagi
  4. Kurang darah merah (anemia)
  5. Tekanan Emosi
  6. Terlalu banyak kafein
  7. Dehidrasi

Jadi nak bagus, kenalah semangat sikit, jangan patah semangat. Selain itu, rajin bersenam dan jaga diet , confirm korang akan kurang penat. Nak best, kena belajar detox buang lemak. Barulah bagus, hahaha, nak lagi best, korang boleh cuba khasiat resveratrol vivix, memang power.

vivix shaklee tenaga hilangkan mengantuk

RESVERATROL : MENINGKATKAN TENAGA DALAMAN SEL ?

Memperbaiki DNA yang rosak setiap hari yang mana salah satu penyebabnya adalah dari radikal bebas. Apabila DNA mengalami kerosakan, ini akan menyebabkan proses penuaan menjadi lebih cepat. Dengan resveratrol, ia akan membantu melambatkan proses penuaan dengan melindungi tubuh kita dari cepat rosak. Sebagai contoh contoh, seseorang yang menjalanai rawatan kemoterapi bagi memulihkan kanser boleh mengambil resveratrol bagi membantu mempercepatkan pemulihan sel tubuh yang telah rosak.

Apabila semakin meningkat umur, tubuh kita akan lebih banyak terdedah kepada risiko penuaan akibat sel badan yang kehilangan tenaga. Resveratrol membantu menguatkan sel dalam badan untuk menghasilkan tenaga dan membantu memperlahankan proses penuaan.

Apabila semakin tua, kecerdasan otak dan kecergasan badan semakin merosot. Tubuh badan akan mula merasa lenguh dan tidak bermaya. Dengan resveratrol, ia dapat membantu badan menjadi lebih cegas dan otak lebih cerdas dan sekaligus membantu mengembalikan keremajaan. Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel – Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun fungsi sel turut menurun,resveratrol menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods ).

rawat penyakit malas penat dengan vivix shaklee

vivix shaklee SLE

vivix shaklee tingkatkan prestasi seks

PERINGATAN : VIVIX IALAH MAKANAN SIHAT

Perlu diingatkan vivix adalah makanan sihat. Tumbuhan terpilih yang membantu sel sel aktif dan sihat. Bila sel kita sihat, tisu badan kita akan aktif dan terbina dengan cepat. Oleh sebab itu luka cepat sembuh. Luka lambat sembuh bila kita kurang makan makanan yang sihat, cukup makan tetapi makanan itu belum lengkap nutrisi yang badan kita perlukan untuk proses penyembuhan.

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu