MASALAH KELETIHAN – Semakin Berkurangan Selepas Amalkan Suplemen

MASALAH KELETIHAN – Semakin Berkurangan Selepas Amalkan Suplemen

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 5
TESTIMONI 22 : AYUNI WAFA

[MASALAH KELETIHAN SEMAKIN BERKURANG SELEPAS AMALKAN SUPLEMEN SHAKLEE SECARA KONSISTEN]

Assalammualaikum. Saya Endang Wahyuni Wafa bt Effendy. Berumur 23 tahun. Saya merupakan seorang guru dan dalam masa yang sama juga salah seorang warden di sebuah sekolah tahfiz swasta.

Wafa mempunyai masalah yang mana cepat letih dan muka selalu pucat. Bila terkena hujan mudah nak selsema atau demam, paling tak pon mula nak pening2 kepala. Sensitif sungguh.

Mengajar dan menjadi warden bukanlah tugasan yang mudah dan memerlukan Wafa untuk bergerak aktif dan lebih bertenaga. Dengan masalah yang di alami tu buatkan Wafa untuk ikhtiar dengan produk Shaklee iaitu ESP, Performance Drink, Sustained Release Vita-C Plus dan Vitalea (multivitamin).

Bermula masuk waktu mengajar seawal jam 7.30 pagi dan habis jam 5.00 petang. Masa selebihnya adalah tugasan Wafa sebagai seorang warden yang bukannya di dalam asrama saja tapi di luar asrama juga contohnya menghantar dan mengambil beberapa orang pelajar asrama yang belajar di sekolah harian atau membawa pelajar yang tidak sihat untuk dapatkan pemeriksaan dan rawatan daripada doktor atau membawa pelajar asrama ke kuliah/majlis ilmu yang disampaikan oleh ulama’ yang tidak jauh dari asrama pada waktu malam pula.

Sebelum mula mengajar Wafa suka ambil ESP sebagai sarapan sebab mudah dan jimat masa. Bancuh dengan air, kacau2 dah boleh minum. Alhamdulillah mengenyangkan pula tu, sama juga bila puasa Wafa akan bancuh ESP waktu sahur bila tak ada selera makan yang lain atau pon terbangun lewat. Tak lupa juga untuk makan sekali SR Vita-C Plus untuk tingkatkan sistem imun dan kurangkan simptom flu dan selsema sekaligus bagus untuk kulit sihat.

Kemudian, Wafa bancuh Performance Drink di dalam botol air Shaklee yang comel tu untuk dibawa ke mana-mana bagi mencegah penyahhidratan, kurangkan haus dan melembapkan kulit. Sebelum tidur pula, Wafa akan telan Vitalea supaya cergas untuk aktiviti keesokan harinya dan sebagai pelengkap nutrien untuk badan. Wafa sayangkan badan sendiri dan cuba jaga sebaiknya sebagai tanda syukur.

Alhamdulillah, masalah yang Wafa alami dulu dah selesai dan bila hujan pon tak perlu risau lagi. Yang bestnya, kawan pon perasan perubahan Wafa berbanding dulu yang cepat letih dan selalu muka pucat, siap cakap “kuat betul Wafa”.

Walaupun kerja Wafa nampak memenatkan tapi dari sudut lain sebagai terapi bagi Wafa kerana berkhidmat kepada ahlul Quran. Semoga Wafa terus kuat untuk berbakti kepada ahli ilmu dan ahlul Quran. In shaa Allah.

Alhamdulillah, terima kasih Supermom Shaklee Story sebab bagi peluang untuk Wafa kongsikan Shaklee Effects.😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat
Powered by