DIET DIET SIHAT

Sihat Dengan Diet Yang Sihat

Megatron dan Omega-3

Megatron dan Omega-3

MEGATRON ? Yang tak kena mengena dikk( buat gaya abg jemm). Ok bertemu lagi kita dalam ruangan sihat cergas edisi blog. Rasanya korang tentu ada yang nak siap pergi solat berjemaah asar. Dah masuk waktu ni. Ok jom.

KELEBIHAN OMEGA-3

Sebelum ni, kita ada cerita tentang khasiat lecithin . So kali ni, saya nak cari benda lagi best dari tu, iaitu OMEGA-3. Apa cerita omega-3 ni, bagus sangat ke ? JOM kita layan gambar-gambar dibawah.

NI salah satunya ialah lemak sihat , tentulah minyak ikan yang ada OMEGA-3 ni.

Ada tiga jenis OMEGA-3.

Korang tahutak sebenarnya, stress boleh menyebabkan kegemukan, badan kita akan inflammation bila jumpa lemak trans dan lemak tepu, tapi dia akan menjadi CALM bila jumpa OMEGA-3, lemak baik.

Banyak kelebihan omega ni, kiranya bagus untuk keseluruhan badan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.