MENGANTUK SEMASA JAMMED – Disebabkan Aircond Kereta ?

mengantuk semasa jammed

Menarik sungguh keratan dalam whatsapp ini. Bila sebut tentang bahaya gas karbon, baru kita tahu punca sebenar badan kita cepat mengantuk semasa jammed. Ok jom jap isi penting dalam nasihat dibawah

BAHAYA AIRCOND KERETA

Kes tadi ptg di kinabatangan meninggal gara gara tersedut gas karbon aircon. Jadi hati hati kalau mahu tidur jangan kasi tutup rapat tu cermin kereta. NASIHAT DAN IKTIBAR DARI KEJADIAN INI. Bahaya Penggunaan Aircond Kereta …

(1) Bila buka aircond dan tutup tingkap semasa kereta tidak bergerak, oksigen akan circulate di dalam kereta.

(2) Oksigen tersebut akan makin berkurang apabila kita inhale. Sekiranya kita lama hentikan kereta,oksigen makin berkurang.

(3)Apabila paras oksigen dah berkurangan ke 16% shj,kita akan rasa sesak nafas. Sekiranya kita tidur nyenyak, x bangun & tidak keluar dr kereta,maka kita akan collapse atau tidak sedarkn diri.

(4) Paras oksigen makin berkurangan kerana semasa x sedarkn diri tu kita masih bernafas & apabila mencapai 10%, oksigen sudah x dpt dihantar ke otak & sistem tubuh tidak dpt berfungsi, dan seterusnya menyebabkn kematian

(5) Apabila kereta bergerak ok shj kerana semasa kereta bergerak,oksigen akan masuk ke dlm kereta melalui enjin bkn hanya oksigen yg sama circulate.

(6) Jika nak rehat mcm tu mmg boleh tetapi kena buka tingkap juga supaya oksigen masuk.

(7) Ketika jln sesak, kita akan rasa mengantuk kerana kadar oksigen yg masuk ke dlm kereta adalah kurang.Itu adalah tanda yg kita kekurangan oksigen. Tingkap perlu dibuka juga ketika itu. Kalau cuaca panas,x salah buka aircond & buka tingkap sedikit.

(8) Karbon monoksida dr ekzos bukanlah penyebab semata2 kematian kerana karbon monoksida dr kenderaan juga terkawal melalui catalyst converter dan dilepaskn oleh kenderaan kerana limit of concentration sudah dikawal. Utk menyebabkn kematian, karbon monoksida ada certain ppm which is much higher than limit yg kenderaan lpskan.

*Please pass this info to others-famili & kwn2 sbb kita di Malaysia ni lack of knowledge mgenainya. Jika tidak, pasti kita akan ambil langkah keselamatan awal.

MENGANTUK SEMASA JAMMED BOLEH DIELAKKAN

Nampak tak ? dalam kereta yang tidak bergerak, kita kekurangan oksigen. Jadi sebab itu kita jadi mengantuk sangat, dah pasang lagu kuat, isteri cubit, time mengantuk slow nih, rupanya oksigen dah mula berkurangan. Jadi nampaknya kenalah cari jalan untuk topup oksigen balik.

Ada cara terbaik katanya berhenti tidur je. Kalau boleh tahan lagi, makanlah kudapan, takpun minumlah cinch tea campur performance untuk prestasi badan yang lebih baik lagi mantap. Nak power lagi rancanglah perjalanan, kalau boleh elak jammed, cuba elakkan. Mengantuk gile rasanya.

cinch tea

KHASIAT KANDUNGAN DALAM CINCH ENERGY TEA MIX UNTUK ELAK MENGANTUK SEMASA JAMMED

1) MATCHA GREEN TEA

  • antioksida yang sangat tinggi
  • energy booster
  • metabolisme booster
  • bakar kalori up to 4x

2) TAURINA

  • menggalakkan metabolisme
  • lebih bertenaga
  • larutkan lemak
  • membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3) WHITE TEA

  • membakar lemak-lemak berlebihan
  • menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
  • meningkatkan metabolisme
  • juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

4) ROOIBOS RED TEA

  • melarutkan lemak
  • meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
  • agen detox yang kuat

5) RED TEA

  • Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol -pejuang kanser yang kuat
  • Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
  • merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak

CARA ORDER CINCH TEA SUPAYA TAK MENGANTUK SEMASA JAMMED

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan tentang gemuk, anda boleh menghubungi saya

Ainul Mustafa  013-3612717

atau klik icon di bawan ini.

e-sell

ATAU

ahli shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.
Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
WhatsApp chat Nak Order Shaklee ?