Menjadi Orang Baru Selepas Kurus

Menjadi Orang Baru Selepas Kurus

NEW ME BUT STILL SAME SHAKLEE ID

Dah macam macam nama aku dapat sejak kurus nih, alhamdulillah, sampai aku gembira declare, nilah kali pertama aku, abam joe mengajar dengan badan yang kurus. Siap cakap kat audience, dalat sorakan gemuruh. hahahhaa.

Boleh katakan gambar depan tuh sepatutnya gambar pakai smart, tapi gambar tuh gambar lama, gambar masa abam joe takde kesedaran lagi, perut menuju kedepan. Tapi sebab ini kelas baru, abam joe suruh kak ainul letak gambar baru . Hahaha barulah semangat, sampai blazzer tuh pun keleihatan longgar, padahal dulu naknpakai, memang perutlah menjadi halangan utama.

Menjadi diri ku yang baru, diri yang baru sid yang baru setiap hari, bukan sahaja perlukan kekuatan dalam, ketenangan dalam jiwa, kegembiraan, tapi perlu juga mengubah fizikal luaran. Ianya perlu seimbang. Bila abam joe dapat hidayah, datang juga perasaan takut, sedih, perit, weih payahlah nak kuruskan badan. Tapi otak merasionalkan, sains membuktikan, nak kurus ambil masa , bukan magic harini doa, esok kurus. Keperitan berjogging, berdiet, puasa, tahan makan, memang gile. Tapi akhirnya bila dah dapat result, terus orang puji, makin hensem, makin muda. Paling penting keyakinan nak approach orang pun semangat, tak takut dah dengan bayangan makan shaklee tapi badan macam adik beradik kungfu panda.

Menjadi diri yang baru perlu melalui saat saat kesedihan, keperitan dan kesakitan, dan diakhirnya kita akan menjadi orang baru dalam jiwa kita !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.