Merokok Boleh Sebabkan Sperma Lembab. kenapa Susah Hamil

Merokok Boleh Sebabkan Sperma Lembab. kenapa Susah Hamil

Merokok Boleh Sebabkan Sperma Lembab. kenapa Susah Hamil adalah kerana suami atau isteri yang kuat merokok. Kenapa?

Amalan merokok ni boleh menjadi sebab utama sperma bermasalah. Merokok membuatkan anda menghidu bahan toksik yang merosakkan sistem reproduksi dan kesuburan tanpa anda sedari.

Kesan Merokok Pada Kesuburan & Kesan Merokok Ke Atas Sperma

Tahukah anda apa yang boleh berlaku pada sistem reproduksi seorang perokok lelaki tegar?

 

1.Kerosakan DNA Pada Sperma Sehingga Menghalang Proses Persenyawaan

Merokok menyebabkan penghasilan sperma berbentuk tidak normal akibat tindak balas bahan radikal bebas daripada bahan kimia rokok. Sperma yang tidak berbentuk normal tidak dapat bergerak dan mensenyawakan ovum. Kecacatan sperma bertambah, termasuk insiden ‘coiled sperm’ (‘ekor’ sperma tersimpul antara satu sama lain) dan bermacam kecacatan lain.

 

2.Kualiti Dan Kuantiti Sperma Merosot

 

Merokok mengancam kesuburan lelaki secara meluas dan menyebabkan kualiti dan kuantiti sperma merosot. Menurut kajian pakar infertiliti, merokok merosakkan sperma secara terus apabila tercemar dengan bahan toksik yang menyebabkan kerosakan kepada protein dan nutrien pada sperma. Proses kerosakan sperma meningkat ketara apabila amalan merokok berpanjangan.

 

3.Bilangan Kuantiti Sperma Berkurangan

Lagi lama anda merokok, lagi bermasalah kualiti sperma anda. Merokok mengurangkan bilangan kuantiti sperma. Ini kerana bahan kimia mencegah penyerapan vitamin dan mineral seperti kekurangan vitamin B12, vitamin E dan zat galian. Merokok merendahkan tahap hormon kesuburan diperlukan untuk pembiakan sperma dalam kilang. Kadar peratusan bilangan sperma boleh merosot daripada beratus-ratus juta kepada satu angka dalam keadaan serius. Saya harap agar maklumat ini dapat membuka minda dan mendorong anda untuk berhenti merokok.

 

4.Kelajuan Dan Keaktifan Sperma Berkurang

Merokok juga mengganggu pergerakan sperma. Pergerakan sperma ialah keupayaan bergerak secara ke depan memasuki pangkal rahim (serviks) dan salur Fallopio untuk berjumpa dengan ovum (telur) bagi proses persenyawaan. Sperma perlu bergerak laju dan sehala supaya dapat bergerak dalam kelajuan baik supaya mudah sampai ke destinasi. Ini terhalang akibat merokok. Bilangan sperma yang sampai tidak cukup untuk berinteraksi dengan ovum (telur) bagi memudahkan penetrasi satu sperma ke dalam telur semasa proses persenyawaan.

5.Racun termasuk nikotin dalam rokok menyebabkan paras hormon pituitari menjadi tidak seimbang sehingga penghasilan hormon seks terjejas dan pembentukan sperma terganggu.

6.  Bahan kimia dalam rokok mengurangkan nutrien penting termasuk asid askorbik, zinc, vitamin B12 dan lain-lain.Merokok Mencegah Penyerapan Vitamin & Mineral

” Ala saya merokok ramai je anak ” Alhamdulillah bersyukur Allah berikan rezeki tapi merokok tetap tidak sihat tidak bagus untuk kesihatan. Ada anak tapi kita sakit macam kanser paru paru, jantung akibat merokok. Jadi tinggalkan rokok bukan sekadar nak anak je tau. tapi untuk kesihatan diri dan keluarga 

 

Saya nasihatkan agar para suami berhenti merokok demi isteri tercinta dan juga demi zuriat yang diimpikan. Kurangkan stres dan ambil masa untuk berehat dan bercuti bersama isteri. Gunakan juga masa yang ada untuk bersama-sama bersenam dengan isteri. Cuba amalkan nasihat-nasihat ini kerana terbukti dapat meningkatkan kualiti dan kualiti sperma. Selepas itu elok berjumpa dengan doktor untuk mendapatkan pemeriksaan, nasihat dan rawatan yang lebih lanjut.

Sebenarnya kunci terpenting untuk berhenti merokok adalah iman dan ketaatan kepada Allah (kerana Allah melarang hambaNya memudaratkan diri), serta kemahuan yang kuat.

SUPPLEMENT TINGKATKAN KESUBURAN DAN BANTU KETAGIHAN MEROKOK

VIVIX

Bagaimana Vivix Boleh Hilangkan Ketagihan Merokok?

Vivix ini merupakan salah satu ikhtiar bagi perokok tegar untuk berhenti merokok.

Tapi bagaimana Vivix yang mengandungi resveratrol 10 kali lebih tinggi ini dapat membantu?

1~ Vivix membantu men-detox-kan nikotin dari dalam darah, organ, otak, dan sebagainya. Bila nikotin dah tiada, rasa ketagih badan kita nak nikotin pun hilang.

2~ Orang merokok merasakan satu ‘feeling’ bila dia hisap rokok. Sebab tu lah apabila dia berhenti menghisap rokok, otak dia rasa lain macam je dan terus memanggil-manggil untuk dia hisap rokok balik bagi mendapatkan semula ‘feeling’ tu. Vivix boleh memberikan ‘feeling’ tu, jadi bila dia minum Vivix, dia tak rasa terpanggil nak merokok.

3~ Vivix mengurangkan simptom withdrawal bila berhenti merokok. Simptom withdarawal ni teruk-teruk juga, sebab tu ramai orang yang berhenti merokok secara tiba-tiba, dia kena macam-macam penyakit. Senang cakap, badan ‘terkejut’ dengan keadaan yang dia tak biasa (takde sumber nikotin). Insya-Allah dengan Vivix boleh redakan kejutan tu.

 

Supplement Pekatkan Air Mani, Spema Makin Bertambah

Ms pemeriksaan awal pd bln 6 yg lalu, dr maklumkan si isteri takde sbrg mslh..blh je hamil. Bila periksa suami plak, sperma suami sangat kurang bilangannya dan tahap motiliy juga hanya 30%. Ini bermakna akan mengurangkan lg potensi si isteri utk hamil.
.
Disebabkan si isteri  “paksa” si suami ambik bbrp suplimen Shaklee terutamanya CoqTrol utk baiki result ujian yg lepas.
.
Alhamdulillah..selepas 3 bln lbh mengambil suplimen2 tersebut, semlm mereka dpt result bilangan sperma suami meningkat dr hanya 35 menjadi 97,000! Mmg wwoooowww sangat tau.
.
Tahap motility sperma jgk meningkat dr 30% ke 85%! Hebat smpai Dr pun terkejut meningkat begitu sekali. Smpai Dr sendiri nak suggestkan kepada pasangan suami isteri lain yg dtg berjumpa beliau utk masalah yg sama.
.
Korang blh rujuk gambar di bawah utk tgk resultnya ujian tersebut. Ini bermakna peluang utk si isteri hamil lbh tinggi. Korang tlg doakan pasangan ini beroleh cahayamata tak lama lagi ya.

 

Bagaimana nak Order Vitamin ini?

Anda boleh terus order dari sistem online ini dan company akan hantar terus ke alamat anda

KLIK SINI UNTUK ORDER > SET HENTI ROKOK DAN KESUBURAN 

Atau

Boleh hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa & Faiz Saaid

Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717 / 016-3944294
www.wasap.my/60133612717

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.