MINUMAN DIET PALING BERKESAN – Badan Sihat Otak Cergas

MINUMAN DIET PALING BERKESAN – Badan Sihat Otak Cergas

Alhamdulillah, hari ini dah mula bola sepak Piala AFF Suzuki 2014. Nampaknya tengok kawan-kawan ASB pun dah mula berdiet. Paling ketara sekali ialah tuan pengerusi ASB, Fahmy Bin Barney yang kelihatan bersemangat dan sihat. Oklah, untuk tuan Fahmy, Naja, dan Munzir, saya nak share untuk anda 2 minuman diet yang bagus untuk anda, boleh cuba dirumah ok ? Minuman diet paling berkesan itu ialah:

  1. Jus Kiwi Terbaik Dan Sedap
  2. Minuman Alfalfa Yang Menyegarkan

1. Jus Kiwi Minuman Diet Paling Berkesan

Alhamdulillah, Ainul dulu pernah dapat offer, dapat free buah kiwi, untuk dibuat promosi. Hoo, memang kitorang pulun makan buah kiwi. Selain, dari kesedapannya, ternyata jus kiwi ini memang best, hahahaha, sampai suruh kawan-kawan rekemen tolong makan. Oklah jom kita tengok sikit apa yang best pasal buah kiwi.

Kebaikan Buah Kiwi

Oklah, kenapa nak makan sangat buah kiwi ini ? Oklah, apa kata kita buat ulangkaji sikit. Macam biasa nak dapatkan kebaikan buah kiwi ini tak susah pun, google je, dah terus dapat. Oklah, hasil dari pembacaan dan copy paste artikel orang putih, bagus juga kalau nak dijadikan minuman diet paling berkesan

  • Membantu sistem pencernaan
  • Membantu mengawal tekanan darah
  • Melindungi dari kerosakan DNA
  • Meningkatkan imunisasi
  • Rendah Indeks Glisemik (GI)
  • Bagus untuk usus
  • Membantu membuang toksin
  • Penting untuk kesihatan jantung
  • Sesuai untuk pesakit Diabetes
  • Bagus untuk kesihatan mata
  • Memberi lebih alkali dalam badan
  • Baik untuk kulit

Cara Mudah Nak Buat Jus Kiwi

Alhamdulillah, kalau nak tahu cara paling mudah nak buat jus kiwi, bolehlah tengok video ayah saya di atas. Dia buat dengan tenang dan rilek, hooo, memang feel. Oklah, cara buat dia pun tak susah, janji kena ada buah kiwi, jangan buah mangga pulak.

Artikel Menarik

So khasiat buah ini macam macam ada, tapi kena jaga-jaga juga bab buah ini. Tapi takpa, nak lagi mantap lagi kefahaman korang tentang minuman diet, apa kata baca artikel yang dicadangkan di bawah:

2. Teh Alfalfa Yang Menyegarkan

Ramai dah tahu, terutama penjual alfalfa, tak kisahlah yang jual produk Shaklee, produk lain pun, semua tahu Alfalfa ialah Raja Segala Makanan, bak kata orang jawa celup korea. Alfalfa ini memang best, sampai nak kurus pun, orang suruh makan Alfalfa. Tapi dulu ada cerita best, tentang seorang pengidap kanser. Ramai SID pun dah cover cerita ini, pengambilan Alfalfa secara konsisten membuatkan dia lebih baik dan bertambah sihat, dan sekarang pun dah jadi kaya raya.

Minum Dengan Teh Panas

memang sedap woo, tengoklah muka admin kat atas tuh, hahaha, memang layan weih. Hhahaaa, so bagus untuk detoks, sebab Alfalfa ini boleh minum dengan air panas. Tapi kalau boleh nak lagi power, minum dengan air panas. Kalau minum dengan teh, takut boleh menghakis zat-zat yang ada.

Lagi Manfaat Alfalfa

Memang best, kalau nak cerita pasal Alfalfa Shaklee, bagus nak dijadikan minuman diet paling berkesan,  tapi kalau nak menarik jom kita baca tentang kebaikan Alfalfa di bawah ini:

4 thoughts on “MINUMAN DIET PALING BERKESAN – Badan Sihat Otak Cergas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.