6 Tin Minuman Ringan Setiap Hari, Umur 21 Tahun Dah Kena Diabetes

6 Tin Minuman Ringan Setiap Hari, Umur 21 Tahun Dah Kena Diabetes

Tiada apa yang boleh tandingi kesedapan dan keenakan yang diberikan oleh minuman ringan yang sejuk. Namun, disebalik kesedapan air itu, perlu diingati yang kandungan gula di dalam minuman itu boleh merosakkan kesihatan.

Seperti yang berlaku kepada seorang lelaki Singapura. Menurut China Press, lelaki yang berusia 58 tahun itu telah meminum enam tin minuman ringan setiap hari. Selepas memasuki usia 21 tahun, dia telah didiagnosis menghidap penyakit diabetes yang membawa kepada kegagalan buah pinggang.

MULA MINUM MINUMAN RINGAN

Lim yang juga seorang bekas chef telah memutuskan untuk berhenti sekolah ketika berusia 12 tahun dan mula bekerja di restoran untuk menjadi seorang chef. Namun, disebabkan oleh suhu dapur yang terlalu panas, dia sering berasa kepanasan.

Dan, untuk menghilangkan dahaganya, daripada meminum air mineral, dia lebih memilih untuk mengambil minuman ringan. Dia akan meminum sekurang-kurangnya enam tin minuman ringan sehari.

KESIHATAN MULA MEROSOT

Berikutan amalan yang tidak sihat itu, kesihatan Lim menjadi semakin merosot. Ketika berusia 21 tahun, semasa melakukan pemeriksaan kesihatan sebagai sebahagian daripada prosedur untuk Perkhidmatan Negara, doktor telah mengesahkan yang dia menghidap penyakit diabetes.

Lim mengatakan, “Saya ingat diabetes untuk orang tua sahaja, disebabkan saya masih muda, saya tidak mengambil serius keadaan itu.”

Selepas 19 tahun, ketika Lim berada seorang diri dirumah, dia berasa pening dan muntah sebelum jatuh pengsan di dalam tandas. Untungnya, ketika itu adik lelakinya pulang ke rumah dan bergegas membawanya ke hospital.

PARAS GULA MULA MENINGKAT

Hasil pemeriksaan doktor mendapati paras gula Lim ketika itu tiga kali ganda lebih tinggi berbanding manusia normal. Buah pinggangnya juga gagal berfungsi dan itu telah menyebabkan timbulnya penyakit lain.

Lim menambah, “Diabetes adalah pembunuh dalam diam. Ia kelihatan seperti tiada apa-apa pada awalnya, tetapi perlahan-lahan ia mula mengambil penglihatan dan badan anda. Tiada apa yang boleh saya lakukan selepas kehilangan satu kaki. Saya terpaksa berhenti kerja, duduk dirumah dan bergantung pada kakak saya. Jika saya tahu ini akan berlaku, saya akan jaga kesihatan saya dengan baik.”

RESVERATROL UNTUK KESIHATAN LELAKI

Punca utama kencing manis adalah apabila insulin tidak dapat dihasilkan dan isulin yang dihasilkan lemah, tidak berfungsi dengan baik . Jadi mesti la kita perlu rawat punca utama kan. Pankreas yang hasilkan insulin. Ini bermakna kita perlu pankreas yang sihat.

Itu la tujuan kita ambil resveratrol yang berfungsi membina, merawat sel yang rosak. Sel > Tisu > organ > Sistem > organisma ( manusia). Jadi bila sel kita sihat , tisu dan organ juga sihat. Pankreas salah 1 organ dalam badan kita kan.

Bila 50% sel pancreas rosak, pesakit. akan mula dapat sakit diabetes, bacaan gula akan meningkat. Tapi bila pesakit ni ambil resveratrol, sel-sel yang masih ada dalam pancreas akan ditingkatkan keupayaannya. Bila % keupayaan pancreas meningkat, kawalan gula semakin baik.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods )

TESTIMONI VIVIX DIABETES

7 bulan konsisten vivix bebas diabetes

ambil 3 botol vivix kencing manis makin elok

bacaan gula kembali ok

bapa tak perlu cucuk insulin amalkan vivix shaklee

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

SUMBER

  1. UTARANEWS

This Post Has 4 Comments

  1. bahaya la, sampai hari 2 minum tu tak boleh la

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu