DIET DIET SIHAT

SIHAT DENGAN DIET SIHAT

Mitos Perut Six Pack

Mitos Perut Six Pack

Nak Six Pack Abs

Adakah anda mahu perut six pack? Terdapat banyak mitos yang berlaku terutamanya dalam majalah bina badan dan iklan tambahan. Jika anda mahukan kebenaran yang sejuk dan keras tentang mendapatkan perut six pack, maka anda perlu membaca senarai berikut.

Lima mitos paling biasa tentang mendapatkan perut six pack:

1) Anda tidak perlu melihat apa yang anda makan
Jika anda tidak dikurniakan genetik seperti dewa, maka adalah mustahil untuk mendapatkan perut six pack tidak kira betapa mantapnya program senaman anda. Saya amat mengesyorkan agar anda tidak mendengar nasihat daripada seorang mesomorph (seseorang yang mempunyai badan berotot koyak hanya dengan merenung gim) kerana kemungkinan besar mereka adalah orang yang menyuruh anda makan apa sahaja yang anda mahu dan hanya bersenam untuk mendapatkan robek. .

2) Hanya lakukan sejuta set abs
Anda perlu fokus pada kualiti berbanding kuantiti. Terdapat begitu ramai orang yang tertanya-tanya mengapa mereka tidak melihat abs mereka apabila mereka melakukan abs setiap hari.

3) Lakukan senaman abs untuk membakar lemak di bahagian perut
Anda boleh melakukan setiap senaman abs, dan anda tidak akan membakar lemak di kawasan perut dengan diet yang tidak baik. Anda mesti mengurangkan peratusan lemak badan anda dengan mengamalkan diet yang sihat untuk menghilangkan sebarang lemak pada badan anda.

4) Produk infomersial akan membantu anda mendapatkan 6 pek
Anda melihat ini sepanjang masa di televisyen, seperti ab roller. Tiada keajaiban untuk mana-mana produk ini. Pada akhirnya, anda masih memerlukan diet yang sihat dan program senaman yang direka dengan baik.

5) Anda mesti melakukan abs setiap hari
Apabila anda melakukan senaman kompaun berat di gim, seperti deadlift, mencangkung, dsb. anda menggunakan perut anda untuk menstabilkan badan anda. Perut anda sentiasa digunakan walaupun anda tidak berada di gim, contohnya, bersukan, berlari, menaiki tangga, dsb.

Ikuti perjalanan saya untuk mendapatkan perut six pack: I Want Six Pack Abs

Leave a Reply

%d bloggers like this: