3 daripada 4 rakyat Malaysia tiada DUIT SIMPANAN RM1,000 untuk kecemasan, 90 peratus rakyat Malaysia tiada simpanan mencukupi untuk usia persaraan. Adakah anda salah seorang daripada ini ?

Kenapa Perlu Ada SAVINGS ?

duit simpanan khas

Menurut pakar kewangan 20% dari gaji adalah untuk saving. 80% lagi baru untuk bayar hutang, bayar bil dan lain-lain. Berapa saving anda? cukup atau lebih 20% tak??? kenapa perlu saving?? Simpanan untuk masa depan, untuk masa kecemasan dan untuk anak-anak belajar, kahwin.

duit kahwin

Lambat lagi anak nak kahwin? kalau bukan sekarang menyimpan agak-agak nanti nak guna kahwin anak boleh ke dengan segera dapat duit? jangan la pula pinjam Along ye.

Anda menyimpan RM100 setiap bulan. 1 tahun = 12bulan, jadi RM100x12bulan= RM1200. kalau 20tahun , RM1200x20= RM24000 .. banyak ke untuk 20 tahun akan datang ?

semuanya terpulang pada anda sama ada anda fikir ianya perlu atau tidak. Jika gaji anda RM3000 & side income RM500 sebulan pun, at least side income tu boleh simpan kan 🙂 Mengejar duit?? tak kejar tapi zaman sekarang semua kena ada duit. nak masuk tandas pun kena bayar kan. 

Kalau Anda Rasa Sukar Untuk MENYIMPAN DAN BERHUTANG, memang perlu sangat buat SIDE INCOME !!!

Zaman sekarang side income boleh dilakukan samada secara fizikal mahupun melakukan business online. Biasanya yang menjadi populariti rakyat malaysia untuk mencari duit tambahan ialah:

1. Cikgu Tusyen

kenalah yakin dan pandai mengajar. tapi ada yang jenis tak berapa pandai akademik, sukar nak jadi cikgu tusyen

2. Jual Nasi Lemak

kalau muka cun, ada peluang jadi nasi lemak viral. kalau tak pandai masak, memang payah sikit

3. Buat Cupcakes

kalau kreatif memang best, tapi masalahnya nak beli oven pun payah, tiada modal permulaan

4. Menjahit

biasanya kena siapkan banyak tempahan, dan paling sadis bila silap saiz baju

5. Menulis Buku

perlukan banyak idea dan masa, dan juga pandai mencari penerbit yang terkenal

6. MLM

senang cerita, modal rendah, boleh buat secara online dan banyak bantuan dan sokongan dari upline

MLM SHAKLEE Boleh Percaya ke ? Boleh Untung Ke ? Senang Jual ke Shaklee nih ? Boleh Pergi Jauh ke ?

mlm jerat pelajar
kena tipu (1)

kebanyakkan mangsa di atas ditipu dengan skim piramid, menekan prospek dengan modal yang tinggi, sehingga ada yang mudah ditipu, dengan juga syarikat MLM yang tidak berdaftar dengan Akta Jualan Langsung.

business

Kami Ainul Mustafa dan Faiz Saaid, akan membantu anda dalam business MLM SHAKLEE. Kami bukan nak cekik duit anda, tapi kami tahu MLM SHAKLEE memang terbaik kerana.

1. MODAL RENDAH

Anda boleh bermula dengan modal rendah keahlian tidak sampai RM 70 untuk memulakan perniagaan shaklee.

2. PRODUK TERBAIK

produk shaklee ialah terbaik dibuktikan melalui kajian landmark study dan tidak mengikut musim dan pengaruh viral

3. ADIL

Pelan pemasaran berdasarkan nilai jualan produk. Siapa usaha lebih dia dapat. Tiada istilah upline goyang kaki.

4. COMPANY KUKUH

Company shaklee dah bertapak kukuh dalam dunia 60 tahun dan tak pernah gagah bayar bonus SID seluruh dunia

5. BONUS UNLIMITED

bonus tiada had, mengikut kerajinan dan usaha anda sendiri. Bonus hingga 2,3,4,5,6,7 angka

6. BEBAS CARA

Boleh dilakukan di mana sahaja, bermula dari rumah, secara online dan juga secara terus menerus.

Jika anda menyertai Team DIET DIET SIHAT, anda akan mendapat banyak kelebihan dan faedah yang menarik . Semuanya untuk membantu anda untuk membangunkan business anda.

KITAB WORDPRESS NINJA

Anda akan diberikan kitab buat sales dengan masyuk tanpa dikesan oleh pihak lawan, sesuai untuk yang busy gile kerja

PAGE FACEBOOK VIRAL

Anda diberikan peluang menggunakan page banyak likers untuk viralkan diri korang sendiri.

SKRIP CLOSED SALES

skrip dan ayat terbaik macam mana nak closed sales dan signup ramai new member dalam organisasi anda

video ireach

KOLEKSI VIDEO

Anda juga boleh menggunakan video testimonial dari group upline kami yang super padu untuk marketing anda.

GROUP SUPPORT

Anda akan di masukan dalam group support yang sangat positif dan kami akan berkongsi tips rahsia untuk berjaya.

testimonial

KOLEKSI TESTIMONI

Anda akan diberikan banyak koleksi testimoni yang boleh digunakan dalam pemasaran anda

BERAPA BANYAK DUIT SHAKLEE BOLEH BAGI ?

bonus shaklee
bonus master coordinator shaklee
bonus shaklee

BANYAK AKTIVITI MENARIK YANG AKAN MEMBERIKAN ANDA SEMANGAT DAN KEKUATAN

PELUANG TRAVEL DI LUAR NEGARA

Jangan biarkan masalah HUTANG dan DUIT menghantui anda. JOM SERTAI KAMI DI DIET DIET SIHAT

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu