DIET DIET SIHAT

Sihat Dengan Diet Yang Sihat

Network Marketing for Introverts

Network Marketing for Introverts

Hari ni ada meeting dari pagi. Sebagai seorang introvert, meetings, gatherings,… semua tu buat saya penat.
Same goes to my husband. Bila ada apa2 acara, habis je, kami berdua kena pegi rejuv our energy. Biasanya saya pegi foot atau body massage lah.
Orang sangka introvert ni jenis pendiam, lone ranger, suka sorang2, tak berkawan… salah tu. Introvert bukan tak reti atau tak suka berkawan… tp kami lemas kalau orang ramai2. Internally lemas.

Jadinya… how’s on Earth org introvert boleh successful dalam NWM?
Uols… walaupun pada kacamata manusia, extrovert lebih berpotensi nak berjaya sbb diorang ni jenis out-going, suka bersosial, etc, tapi tahukah uols top notches dalam bidang masing2 kebanyakan adalah introvert?

Bill Gates – introvert
Warren Buffet – introvert
Mahatma Gandhi – introvert
JK Rowling – introvert
Elon Musk – introvert

Introverts interested more on leadership, not on personal glory. Extrovert sukakan penghargaan dan keraian, for introverts, yg penting buat kerja dan capai target, that’s it!
Sayangnya ada segelintir yg gunakan “Saya introvert” sebagai alasan. Tak perlu… cakap aje awak tak mahu.

OK berbalik kepada cerita hari ni. Sebenarnya setiap kali ada meeting & events, setiap kali tu saya pening dan berdebar. Pening dan berdebar membayangkan kena berdepan dgn ramai orang.
& dalam NWM itu lah makanan dia… hari2 kena jumpa dgn orang, & mostly yg saya tak familiar.
Bagi introverts, benda tu sangatlah memenatkan.

Jadi lepas je settle semua2 tu, saya masuk bilik angkat besi, recharching myself.
Fuhh… yg penting semua ni berbaloi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat