Nyanyuk Boleh Diubati ? Nenek Tua Ini Dapat Kembali Mengingati Nama Ahli Keluarganya…

Nyanyuk Boleh Diubati ? Nenek Tua Ini Dapat Kembali Mengingati Nama Ahli Keluarganya…

Hahaha ini semua nyanyuk, biasa orang tualah, tapi bebaru ni orang muda pun dah start nyanyuk.

Satu sakit yang popular, Alzheimer, hooo nyanyuk nih, apa nak buat ? Ok takpa, ini ada cerita best.

Kajian Tentang Nyanyuk

Depa orang barat ni ada buat kajian.

Biomarkers atau penanda nyanyuk ialah jumlah beta amyloid dalam otak nih.

Hahhaha, beta amyloid ni kalau duduk tempat lain, ok je.

Jangan duduk kat otak ok ?

Habis neuron terganggu signal, macam kabel kpmputer terputus kabel ke hard drive yang menyimpan data.

penyakit alzheimer nyanyuk boleh diubat dengan resveratrol dalam vivix shaklee

Tapi apa nak buat ? Depa kata mat saleh nih suruh makan resveratrol, yang biasa ada dalam anggur. Hahhaa, anggur ni banyak kali sebut dalam quran. Hooo yeah. Ada VIVIX, nih power lagi dari reveratrol bak kata les wong. Hoo yeah. Ni ada cerita mat saleh ni, dia bagi mak dia makan, ok kot. Baguih kenal balik sedara mara dia. Cuba baca kat bawah nih…

This testimony was written by a business associate/personal friend’s husband and his sisters.

Our Mom had become bed-ridden, wore diapers and seldom recognized family or friends.  We bathed, dressed, and fed her.  She       was diagnosed at the beginning of the worst stage of Alzheimer’s.

Mom was prescribed Aricept and slept for the next seven months.  After that they prescribed Exelon, another three months of sleeping.  Were Alzheimer drugs just meant to keep patients sedated?  Then came Namenda, Mom became violently ill, lay in bed in pain and lost 30 pounds in less than 30 days.

We decided to stop all prescription medications and get her on a Shaklee supplement program to give her body the benefits of health.  She took Vita-Lea Gold, Memory Optimizer, HerbLax, Energizing Soy Protein and Optiflora.  Within a few weeks she started getting up on her own and showing improvements.  Then Shaklee introduced a new product, Vivix.

After adding Vivix, Mom began to remember all of her children and other family members.  She can brush her teeth, wash and dress herself and no longer wears diapers.  She does the dishes and sweeps the patio.  When we shop she has conversations with other people.  She plays with her great grandchildren and now sings and recites many songs and rhymes she didn’t remember before.  Her long term memory has returned, though not perfect, and at times has selective short term memory.  Out of seven stages of Alzheimer’s, today Mom is only at stage 1-2.

A few times when we forgot to give her the supplements or when the Vivix wasn’t available she became listless and confused.  Not only is that stressful for Mom, but it makes it very difficult for us as her caregivers.  We now make sure to have an ample supply and it always travels with us.

Thankfully, Judy, Sandy and Bill K.

sumber :healthybodyhealthyhome

Rawatan Alternatif Yang Dapat Membantu

nyanyuk

1. VIVIX

Vivix Shaklee adalah produk yang dipanggil High End Anti Oksidan. Paling kuat…Ia membantu DNA itu berubah menjadi muda semula. Vivix Shaklee adalah minuman kesihatan yang kaya dengan anti oksidan yang dihasilkan daripada ekstrak Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum yang mengandungi resveratrol dan beberapa ramuan lain yang semulajadi. Ia merupakan suplemen anti penuaan tahap sellular yang terbaik di dunia.

Vivix Shaklee juga membantu membaiki sellular DNA kita, melambatkan penuaan tahap sellular, menggalakkan pembentukan mitochondria (pusat yang menghasilkan tenaga untuk sel) serta melambatkan pembentukan protin AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan menganggu keutuhan sel sedia ada.

2. Lecithin & Omega Guard

Selain itu pesakit Alzheimer juga digalakkan untuk mengambil Lecithin dan Omega Guard bagi meningkatkan kandungan DHA. Kandungan DHA yang tinggi membantu meningkatkan keupayaan ingatan, memelihara penglihatan dan pendengaran.

3. B complex & Ostematrix

Seterusnya di cadangkan pengambilan B Complex dan Ostematrix. Kerana apa? Pesakit Alzheimer tidak boleh stress. Bila mereka stress, emosi jadi tidak terkawal. Pengambilan B Complex bersama Ostematrix membantu menenangkan dan merehatkan saraf.

4. ESP

Seterusnya kita ada ESP. Energizing Soy Protein (ESP) adalah protein soya Non GMO yang dihasilkan berasaskan kacang soya. Dan ia satu-satunya produk dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan. Ia juga diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

Kenapa perlu ESP? Bahan utama pembinaan sel badan kita adalah protein. ESP membantu membina sel baru yang lebih sihat serta memperbaiki memori, meningkatkan kualiti memori dan rangsangan pada saraf otak.

nyanyuk


Mari bantu orang kesayangan anda yang mengalami masalah ini. Vitamin ini bukan ubat tetapi supplement yang membantu bekalkan cukup nutrisi kepada punca asal

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu