PENCEGAH KANSER PAYUDARA – Soya Mengurangkan Risiko 80%

PENCEGAH KANSER PAYUDARA – Soya Mengurangkan Risiko 80%

Berita baik untuk wanita di Malaysia! Pencegah Kanser payudara adalah secawan susu soya. Percaya tak ? Soya banyak mitos kata tak bagus, tapi hasil kajian menunjukkan, soya bukan gmo bagus.

SOYA PENCEGAH KANSER PAYUDARA

  • Kajian terkini yang di lakukan kepada 7663 wanita di Malaysia menunjukkan dengan meminum secawan susu soya setiap minggu dapat mengurangkan risiko kanser payudara sebanyak 80%.
  • Kesan yang sama juga boleh di perolehi untuk produk dari soya seperti tofu, tempeh, Miso dan lain lain.
  • Kanser payudara merupakan kanser utama di kalangan wanita di Malaysia.
  • Selain itu, menyusu badan dan aktif dalam aktivititi fizikal juga merupakan factor penting untuk mengurangkan kanser merbahaya ini.
  • * Untuk makluman, ini merupakan kajian terbesar bagi kanser payudara yang melibatkan wanita di Malaysia yang telah di jalankan selama 14 tahun (2002- 2016)

Tan M-M, Ho W-K, Yoon S-Y, Mariapun S, Hasan SN, Lee DS-C, et al. (2018) A case-control study of breast cancer risk factors in 7,663 women in Malaysia. PLoS ONE 13(9): e0203469. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0203469.

esp

SOYA SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein. Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.

Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

JOM ORDER ESP SHAKLEE

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya

Ainul Mustafa  013-3612717

atau klik icon di bawan ini.

esp shaklee

ATAU

daftar ahli shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat